Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Raakakakku
Ruoka & Juoma

RESEPTI: PÄÄSIÄISEN RAAKAKAKKU

Pääsiäinen lähestyy ja juhlapöydän antimia kannattaa alkaa miettiä hyvissä ajoin. Loistava vaihtoehto raikkaaksi jälkiruoaksi on tämän artikkelin mango-kookos-passionraakakakku, joka sopii täydellisesti pääsiäisen teemaväreihin. Kaiken lisäksi tämä raakakakku on huomattavasti terveellisempi kuin perinteisemmät leivonnaiset. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan ja siitä riittää syötävää noin kymmenelle. Varoitus: tähän jää himo!

Raakakakku

Pääsiäisen raakakakun pohja: 

  • 3 dl erilaisia pähkinöitä (esim. Cashew-, para-, pekaani-, saksan- ja hasselpähkinöitä)
  • 15 tuoretta taatelia
  • Ripaus suolaa
  1. Liota pähkinöitä vähintään kolme tuntia. Paras lopputulos syntyy, kun laitat pähkinät likoamaan illalla ja teet kakun aamulla tai toisinpäin. Taateleita kannattaa myös liottaa noin puoli tuntia, jos ne vaikuttavat yhtään kuivilta.
  2. Laita lionneet pähkinät blenderiin ja surauta ne muruksi.
  3. Poista taateleista kivet ja lisää ne pähkinäseoksen joukkoon.
  4. Kun seos on tasaista ja koostumukseltaan sopivan tahmeaa, painele se irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  5. Laita pohja hetkeksi pakastimeen ja hyökkää seuraavaksi täytteen kimppuun.

Pääsiäisen raakakakun täyte:

  • 2 syöntikypsää mangoa
  • 2 dl kookoskermaa

Seuraavat vaiheet ovat äärimmäisen yksinkertaiset. Kuori mangot ja irrota hedelmäliha mahdollisimman huolellisesti kiven ympäriltä. Laita mangopalat sekä kookoskerma (pohjan ja täytteen tekemisen välissä pestyyn) blenderiin ja pyöräytä seos sileäksi. Kaada se pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jätä jälleen pakastimeen.

Raakakakku

Pääsiäisen raakakakun kuorrute:

  • 1 syöntikypsä mango
  • 2 passionhedelmää

Toista mangolle sama kuin edellisessä vaiheessa ja sekoita se (jälleen huuhdellussa) blenderissä passionhedelmien sisälmyksien kanssa. Älä anna passionhedelmien mustien siementen rikkoutua liian pieneksi, eli lopeta blendaus heti kun hedelmät ovat sekoittuneet toisiinsa. Lisää kuorrute tasaisesti kakun päälle ja laita se takaisin pakastimeen vielä seuraaviksi kolmeksi-neljäksi tunniksi.

Ota kakku huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua ja koristele se haluamallasi tavalla. Tässä kakussa käytettiin kiiviä, ananaskirsikoita sekä yhtä ylimääräistä passionhedelmää koristamassa koko komeutta.

Raakakakku

Nautinnollista pääsiäisen odotusta jokaiselle! 🙂

This article has 1 comment

  1. P

    Ihastuin raakakakun ohjeeseen mutta en kuitenkaan pidä taateleista. Olisiko sulla ideaa millä voisin korvata ne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X