Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Saippuan tuunaus
DIY ja Sisustus

SAIPPUAN TUUNAUS -OHJE

Kaupassa myytävät palasaippuat ovat hyväksi todettuja ja hinta-laatusuhde on yleensä kohdallaan. Joskus kuitenkin tekisi mieli jotain vaihtelua, mutta et halua vaihtaa hyväksi todettua saippuaa toiseen. Voithan aina tuunata sen haluamaksesi! Aikaa saippuan tuunaus ei vie kuin reilu puoli tuntia!

Tarvitset:

  • Pari palaa saippuaa
  • Hunajaa

Paloittele saippua pieniksi palasiksi ja sulata kattilassa. Sekoita koko ajan, ettei seos pala pohjaan. Itse lisäsin sulamista nopeuttaakseni saippuan joukkoon tilkan vettä, jolloin se sulasi todella nopeasti. Kun saippua on sulanut, lisää hunajaa pari teelusikallista.

Saippuan tuunaus

Sekoita ja lusikoi saippua muotteihin. Painele saippua lusikalla tiukasti muottiin, jotta ilmakuplia ei jäisi saippuaan. Anna jäähtyä, tähän menee noin 0,5 – 2 tuntia. Itse otin saippuat vasta seuraavana aamuna pois muotista, jolloin saippuat olivat varmuudella jäähtyneet ja kovettuneet.

Saippuan tuunaus

Saippuaan voi käyttää käytännössä mitä vain tuunatakseen sen. Jos rakastat kahvia, niin voit laittaa saippuan joukkoon pari kolme teelusikallista kahvinpuruja, ja jos himoitset vaniljaa, voit ottaa yhden vaniljatangon siemenet saippuaasi.

Saippuan tuunaus

Vinkki: Voit sulattaa saippuan myös vesihauteessa, mutta varaa aikaa. Lisäämällä nestettä sulaminen nopeutuu, mutta saippuasta tulee myös tällöin vähän vetisempää ja lopputuloksena on paljon pehmeämpi pala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X