Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Salon Choice
Kauneus ja muoti

SALON CHOICE: PÄIVITÄ HIUKSESI KEVÄÄSEEN!

Salon Choice on täyden palvelun kampaamo, josta saa lisäksi myös meikkaukset sekä kosmetologipalvelut. Kampaamo tarjoaa myös oppisopimuksella opiskelua alalle haluaville. Kävimme tutustumassa Salon Choiceen ja hiusmuutoksen ohella meille avautui tilaisuus haastatella parturi-kampaamon työntekijää, Mira Ripattia.

Salon Choice

Mitkä ovat tämän kevään hiustrendit?

– Tämän kevään hiustrendeissä vallitsee luonnollisuus, mutta mukaan mahtuu myös ääripään trendejä, kuten niskasiili, johon voi tehdä erilaista kuviointia koneella. Undercut, eli niskasiili tehdään pitkiin hiuksiin ja se näkyy silloin, kun hiukset ovat ylhäällä kiinni. Värjäyksissä näkyy balayage, vapaankäden värjäystyyli. Tällä hetkellä vähemmän näkyy täysin yksiväristä hiustyyliä; vaikka kyseessä olisi räikeämpi väri, niin tyvi on tummempi ja latvat taas vaaleammat. Sateenkaarihiuksia näkyy myös rohkeimmilla, ja esim. violetin, pinkin ja sinisen väreissä liikkuvia yhdistelmiä, joissa on eri sävyjä näistä väreistä. Enemmän kuitenkin tehdään tällä hetkellä luonnollisen tyylisiä hiuksia.

Miran mukaan leikkauksissa näkyvät selkeät linjat. Paljon on tasapitkää hiusta ja hiusten pituus on hieman lyhentynyt vyötärömitasta puolipitkäksi, ns. long bob:iksi. Sporttinen elämäntyyli on vahvistanut tätä trendiä; hiusten halutaan olevan helppohoitoiset.

– Viime vuonna näkyi vielä paljon isoja laineita ja pitkiä hiuksia, mutta ne ovat vähentyneet. Uutena trendinä ovat tulossa otsatukat, ja kesällä näitä varmasti nähdään enemmän. Kesällä muuten ovat muodissa suorat hiukset ja toisaalta helpot ja huolettomat rantalaineet.

Salon Choice

Mitkä ovat mielestäsi parhaat hoitovinkit?

– Hoida hiuksesi oman hiustyyppisi mukaan. Jos ystävä tai esim. bloggaaja suosittelee jotain tuotetta, kannattaa huomioida, ettei tuote välttämättä sovi juuri sinun hiustyypille. Tuotteet ovat aina kehitetty erilaisille hiuslaaduille ja näitä ohjeistuksia kannattaa noudattaa.

Salon Choice

Kuinka usein kampaajalla tulisi käydä?

– Vaikka kasvattaisi hiuksia, niin kuusi viikkoa olisi aika optimaalinen aika napsaista huonot latvat pois. Raidoissa on se hyvä puoli, että niitä ei tarvitse niin usein käydä laittamassa, ja ne saavatkin kasvaa pidemmälle.

Entä ovatko suomalaiset alkaneet panostaa hiuksiin muuten enemmän?

– Ovat selkeästi alkaneet panostaa enemmän. Jonkun verran olen tehnyt asiakkaille esim. kaksi ranskanlettiä, koska kaikki eivät niitä osaa tehdä, mutta kuitenkin halutaan, että hiukset ovat hyvin. Kiharruksia ja suoristuksia sekä föönikampauksia tehdään myös paljon ihan tavallisiinkin viikonloppurientoihin.

Salon Choice

Salon Choice tarjoaa laajan valikoiman kampaamotuotteita.

Parhaat vinkit suomalaiselle hiukselle?

– Suomalaisten ei välttämättä kannata kasvattaa todella pitkää tukkaa, sillä silloin hento hius menee helposti päätä myöten, jolloin sitä on hankalampi muotoilla. Tällöin hiuksia tulee helpommin pidettyä vaan pään päällä nutturassa. Kerrostaminen tekee hiuksesta heti paljon elävämmän, joten sitä suosittelen suomalaiselle hiukselle. Hoidossa taas tulee muistaa kosteuden ylläpito, mutta ei välttämättä tarvitse käyttää ylikosteuttavia tuotteita. Tehokkaasti hiusta kosteuttavat tuotteet helposti latistavat hiusta.

Miran mukaan suomalaiset myös pesevät hiuksia liian usein; tällöin hiuspohja alkaa rasvoittumaan entistä enemmän, sillä hiuspohjasta tuleva tali suojaa hiuspohjan kuivumista. Jos kuitenkin haluaa pestä hiukset päivittäin, shampooksi kannattaa valita versio, joka ei ole niin pesevä, parempi tietysti olisi pestä hiukset harvemmin, esim. 2-3 kertaa viikossa, Mira opastaa.

– Muotoiluun, esimerkiksi föönausta ennen, taas toimii loistavasti esim. Tigi Bed Head Superstar Queen for a Day –tyvikohottajaspray, joka myös pitää hiukset puhtaan tuntuisina pidempään. Hiusten ollessa hieman koholla päänahasta ne eivät myöskään rasvoitu niin helpolla.

Mira myös vinkkaa, ettei muotoiluraudan ja föönin käyttöä kannata vähentää siinä pelossa, että ne vahingoittaisivat hiuksia. Kun alla on asianmukaiset tuotteet, esim. lämpösuoja, hiukset eivät kärsi lämmön vaikutuksesta.

Salon Choice

Hiusten raikas kevätpäivitys Salon Choicessa

Kampaamossa toteutettiin muutos, jonka tarkoituksena oli päivittää ja raikastaa hiusten ilmettä. Hiukset leikattiin tyylikkääseen long bob -mittaan ja väriksi valittiin luonnollinen vaalea. Raidat toteutettiin sekä lappu- että balyagetekniikalla. Olin itse todella tyytyväinen, sillä punapigmentti on ollut vahvana hiuksessa ja vihdoin sain toivomaani raikasta vaaleutta. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kävelin kampaamon ovista ulos tyytyväisenä, sillä sain mitä pyysin. Olin yllättynyt, kuinka hyvin näinkin haastava muutos saatiin toteutettua.

Salon Choice

Ennen

Salon Choice

Muutoksen jälkeen, kampaaja Mira Ripatti / Salon Choice

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X