Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Sisustus lahjavinkit
DIY ja Sisustus

LAHJAVINKIT KODINHENGETTÄRELLE JA SISUSTAJALLE

Tähän aikaan vuodesta kuumeisesti moni miettii mitä antaa läheisilleen joululahjaksi. Toki joulu ei ole ainoa ajankohta vuodesta, jolloin lahjahankintoja pohditaan, joten tässä muutenkin sisustus lahjavinkit henkilölle, jolle sisustaminen ja koti on tärkeällä sijalla elämässä.

Lähtökohtaisesti aikuiselle ihmiselle on haastavaa ostaa lahjaksi tavaraa. Syitä on varmasti moniakin, mutta jos ei nyt ole kyse nuoren aikuisen ensimmäisestä kodista, niin usein taloudessa on jo kaikkea mitä tarvitaan. Toisekseen, esille laitettavia kodin hankintoja kannattaa ostaa harkiten, etenkin jos lahjansaajan maku ja tyyli eivät ole täysin selvillä. Muutoin joudutaan kiusallisiin tilanteisiin, jossa ne posliinipatsaat, maisemataulut ja pöytäliinat kaivetaan kaapin kätköistä esiin, kun tavaran ostaja tulee myöhemmin kyläilemään. Ihan vain siksi, ettei kenenkään mieltä haluta varmasti pahoittaa, koska lahjanantajalla on kuitenkin aina kaunis ajatus taustalla. Ohje numero yksi voisikin olla, että hanki sellaista, mitä olettaisit näkeväsi lahjansaajan kotona, älä niinkään osta sellaista, mitä itse haluaisit – ellei sitten valintanne osuisi yks-yhteen muutenkin.

Mitä sitten kannattaa sisustajalle tai muuten vain kodinhengettärelle ostaa? Jotain kaunista, käytännöllistä, muuhun kodin tyyliin sopivaa, ja ainahan voi kysyä onko jollekin tavaralle aidosti tarvetta (esim. puuttuvia osia keräyksen kohteena olevasta astiastosta). Tässä on pieni kollaasi mitä kaunista ja käytännöllistä se voisi olla. Kauneushan on suhteellinen käsite ja tyylilajeja monia, mutta nämä tuotteet ovat valikoitu skandinaaviseen ja yksinkertaiseen tyyliin sopivaksi. Vinkit ovat jaoteltu huoneiden/käyttökohteiden mukaan.

KYLPYHUONE

Kodissa kuluu paljon pesuaineita, ja suurinosa sisustajista onkin kiinnostunut, miltä tuotteet näyttävät. Tässä muutamia vinkkejä kivoista saippuapulloista ja käsienpesuaineista.

Sisustus lahjavinkit

Saippuapullot: Stockmann, Hemtex, Granit

Kylpyhuoneen tuotteita ajatellen, kiva lahja voisi olla myös laadukas kylpytakki, käsi- ja vartalovoiteet (muista jälleen valita esteettisesti kaunis purkki) tai kylpytohvelit.

KEITTIÖTUOTTEET

Ruuanlaitostakin kiinnostuneet sisustajat voisivat arvostaa käyttöesineitä, jotka voivat olla myös esillä. Tällaisia ovat muun muassa keittiöpyyhkeet, suola- ja pippurimyllyt, leikkuulaudat, pannunaluset ja teepannut. Teepannut ovat erityisesti nousseet suosioon Marimekon Oiva -teekannun myötä.

Sisustus lahjavinkit

Kodintuotteet: Finnish Design Shop, Hobby Hall, Marimekko, Aarikka, Balmuir

MAKUUHUONE

Laadukkaat lakanat tulevat usein tarpeeseen myös niille, joilla on jo kaikkea. Lakanat ovat kulutustavaraa ja monet tinkivät lakanoiden uusimisvälistä ”kun ei ne mihinkään näy”. Nykyään kuitenkin vuoteita pedataan usein siten, että lakanat saavat näkyä, joten myös niiden kuntoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Sisustus lahjavinkit

Lakanat: Marimekko, Vallila, Hemtex, Anno

Makuuhuoneeseen edullisempi lahjavinkki voisi olla aamutohvelit, jotka ovat mukava sijoittaa näkyville sängyn viereen. Vaaleanpunaiset söpöliinit eivät välttämättä ole paras valinta kaikille, jos ne eivät sattumalta sovi muuhun värimaailmaan, joten muista valita sisustuksen väreihin sopivat tossukat. Neutraalit, kuviottomat ja luonnonläheiset värit ovat melko varma valinta, mikäli et muista tapettien ja päiväpeitteiden värejä.

MUU SISUSTAMINEN

Ilman mitään erityisempää muuta syytä, kuin vain huvin ja esteettisyyden vuoksi, muut sisustus lahjavinkit voisivat olla esimerkiksi torkkupeitot, kynttilät, julisteet/printit, huonetuoksut sekä lukeminen sisustamisen saralta. Sisustuskirjoista mainittakoon tämän hetken sisustajien suosikki: The Kinfolk Home.

Sisustus lahjavinkit

Tässä muutamat sisustus lahjavinkit, mutta muista ennen kaikkea ajatella lahjansaajaa ja sitä, mistä hän ilahtuisi. Silloin et voi tehdä vääriä valintoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X