Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

SISUSTUSVINKKI x 4

Olen aiemmin jo jakanut sisustuvinkkejä koskien kylpyhuonetta, tehnyt olohuoneen esittelyn ja vinkannut kuinka valita täydellinen valaisin. Tässä postauksessa jaan muutaman sisustusvinkin, jotka ovat mielestäni maininnan arvoisia.

1. Käytävänmaton valinta – tilaa mittatilauksena

Oletko törmännyt ongelmaan, kun mikään kivannäköinen käytävänmatto ei ole sopivan kokoinen? Muuttaessani uuteen asuntooni kaikki vanhat käytävänmattoni olivat väärän mittaisia, joko liian pitkiä tai liian lyhyitä. Selasin jonkun verran mattovalikoimaa netistä, kunnes jotenkin satuin törmäämään Lähdesmäen verkkokauppaan. Heillä oli laaja valikoima erilaisia käytävämattoja, joista saa tilattua itselleen oikean mittaisen maton. Kuinka kätevää! Itse laitoin tilaukseen Louhi-maton mitassa 3,3 m (mitta, jota en meinannut mistään löytää) ja nyt matto on passeli eteisen ja keittiön väliselle käytävälle.

Mittatilausmatoilla pystyy helposti myös yhtenäistämään sisustusta ja etenkin tällaisessa pienessä city-kodissa yhtenäisyys on aika tärkeää. Vaaleilla matoilla on myös helppo luoda tilantuntua pienempäänkin tilaan. Olin myös tyytyväinen palveluun – matto tuli nopeasti tilauksesta.

2. Käytä kivilaattoja sisustuksessa

Etsin pitkään marmoria olevaa tarjotinta, mutta kaikki olivat a) joko liian pieniä tai b) liian kalliita. Keittiönpöytääni on ikävä kyllä tullut väritahroja, jotka halusin peittoon ja tähän tarkoitukseen ajattelin keskelle pöytää laittaa marmorisen tarjottimen, joka peittäisi tahrat. Halusin tarjottimen olevan nimenomaan aitoa kiveä – kuviolla ei loppujen lopuksi ollut niin suurtaa merkitystä. Lähdin liikkeelle marmorisen tarjottimen etsinnästä, mutta päädyin alla olevaan graniittilevyyn. Miksi? Graniittilaatan hinta oli alle 15 euroa. Monet rautakaupat suostuvat myymään laattoja myös yksittäin, joten kannattaa rohkeasti tarttua myyjää hihasta ja kysäistä. Saman idean voi tietysti toteuttaa millä tahansa seinä-/lattialaatalla. Kiva idea olisi myös liimata laattaan kahvat, jolloin laatta muistuttaisi tarjotinta enemmän.

3. Anna vanhalle esineelle uusi elämä 

Aina sisustusesineitä ei tarvitse ostaa valmiina kaupasta, vaan voit itse tehdä sisustukseesi sopivia esineitä. Itse en osta juuri mitään uutena, vaan pyrin kaikki sisustusesineet tekemään itse. Saat uniikkeja ja juuri omaan sisustukseesi sopivia sisustuselementtejä, hinta on erittäin edullinen verrattuna kaupasta uutena ostettuun ja lisäksi säästät luontoa! Muista, että esimerkiksi kirpputoreilta löytää ihania aarteita, joita voit vielä itse tuunata.

Spraymaalilla voit helposti muuttaa erilaisten esineiden ulkonäköä radikaalisti. Alla oleva sisustusnorsu on oikeasti vuosikymmeniä vanha lelunorsu, jonka löysin leikkimökistämme.

Hemmottelin itseäni second hand -vyöllä ja mukana tuli kaunis paperipussi. Laitoin paperipussiin silkkikukkia ja nyt se toimii kauniina yksityiskohtana sisustuksessa.

Vanha lasimaljakko sai uuden elämän kun tein siitä Chanel-vaasin. Lisää tästä vaasista ja DIY-ohjeen löydät tästä.

4. Käytä tarjottimia järjestyksen säilyttämiseen

Pöydille kertyy helposti pientä sälää ja asunnon yleisilme saattaa muuttua sotkuiseksi. Itse olen ratkaissut ongelman käyttämällä tarjottimia pöydillä. Tarjottimelle voit nostaa kaiken pienen tavaran, joka muutoin lojuisi pöydällä. Lisäksi tarjottimet ovat kaunis yksityiskohta sisustuksessa. Vanhoja tarjottimia löytyy kirppareilta usein todella edulliseen hintaan, omani ovat muistaakseni olleet muutamien eurojen luokkaa.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 8 comments

 1. NelliL

  Vanhan esineen uusi elämä kannattaa aina.

 2. marja liljeström

  Kiitos hyvistä sisustusvinkeistä.

 3. Mari

  Ihania ideoita, etenkin tuo laatta ja matto jäi houkuttelemaan, meillä kun kaikki matot on ihan väärän mittasia 😀

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos kommentista ja ihana kuulla Mari <3 Mullakin on ollut samaa ongelmaa mattojen kanssa, aina väärän mittaisia ja näyttävät jotenkin homssuisilta! Mä en itse aiemmin tiennyt, että mattoja pystyy tilaamaan mittatilauksena noin edullisesti 🙂

 4. hanna

  Ihan mukavia vinkkejä, osa tosin hiukan hintavia itselle tällä hetkellä!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos kommentista 🙂 Tuo ensimmäinen joo varmasti on, mutta muut pystyy toteuttamaan max. 15 eurolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!