Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

MEIKKAUKSEN PERUSTEET: SOPIVAN MEIKKIVOITEEN VALINTA

Meikkivoiteen valinta voi tuntua joskus haastavalta. Tarjolla on niin montaa eri koostumusta ja siihen päälle vielä niin monta sävyä, että tarjonta tuntuu joskus ylitsepääsemättömän laajalta. On kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä, joiden pohjalta itselleen sopivaa meikkivoidetta voi lähteä etsimään. Ensinnäkin meikkivoide tulisi aina levittää puhtaille kasvoille, joille on levitetty kosteusvoidetta. Meikkivoiteen sävyä kannattaa testata kaulalle, jolloin voidaan välttää kasvojen ja kaulan sävyero. Meikkivoiteen kannattaa myös antaa asettua iholle parin minuutin ajan, sillä monet meikkivoiteet tummuvat kuivuessaan ja todellinen väri tulee vasta sitten esille.

meikkivoide1

meikkivoiteet1

meikkivoiteet2

Nestemäiset meikkivoiteet sopivat yleensä monille. Nestemäisen meikkivoiteen käytössä tulee muistaa lopuksi kevyt puuterointi, joka auttaa meikkivoidetta asettumaan iholle ja kestämään pidempään. Nestemäisiä meikkivoiteita on olemassa monenlaisia, kuten kosteuttavia, hoitavia, pitkäkestoisia tai mattapinnan antavia. Kuivaihoisten kannattaa kokeilla kosteuttavia ja hoitavia meikkivoiteita, sillä ne ovat yleensä parhaita kuivalle iholle. Esimerkkinä hoitava nestemäinen meikkivoide Dior Nude Fluid. Rasvoittuvalle iholle kannattaa valita pitkäkestoinen tai mattapinnan jättävä meikkivoide.

meikkivoide3

Jos tarvitsee vain kevyempää peittoa niin sävyttävät päivävoiteet, sekä BB- ja CC-voiteet voivat olla riittävä ratkaisu. Kevyet meikkivoiteet sopivat oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille, mutta rasvoittuvalle iholle kannattaa valita mattapinnan jättävä versio. Nämä meikkivoiteet ovat myös hyviä ikääntyvälle iholle, sillä ne tasoittavat ihon sävyä, hoitavat ihoa eivätkä jää juonteisiin.

meikkivoide2

Voidemaiset meikkivoiteet ovat yleensä pigmenttisiä, paksuja ja pitkäkestoisia. Voidemaiset meikkivoiteet sopivatkin yleensä rasvoittuvalle iholle tai jos haluaa peittävän lopputuloksen. Voidemaisesta meikkivoiteesta esimerkkinä Joe Blascon Ultra Base. Meikkivoide on erittäin pigmenttistä, joten pieni määrä riittää koko kasvoille. Myös voidemaiset meikkivoiteet vaativat puuteroinnin meikkivoiteen päälle, jolloin meikkivoiteen kestävyyden saa maksimoitua.

meikkivoide4

Meikkivoide voi myös olla jauhemaista tai puuterin tapaan puristeen muodossa. Monet mineraalimeikkivoiteet ovat puuterimaisia, mutta nykyisin löytyy myös nestemäisiä mineraalimeikkivoiteita. Nimi meikkivoide onkin puuterimaisissa tapauksessa hieman hämäävä, mutta yleensä ne asettuvat iholle meikkivoiteen tavoin. Mineraalimeikkivoiteet sopivat yleensä kaikille ihotyypeille ja niistäkin löytyy erikseen mattapinnan jättäviä tuotteita rasvoittuvalle iholle. Mineraalimeikkivoiteet ovat myös hoitavia, eivätkä ne tuki ihoa. Esimerkkinä mineraalimeikkivoiteista BareMineralsin meikkivoiteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X