Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

SUSHIN VALMISTUS KOTONA

Sushin valmistus

Sushin valmistus kotona ei vaadi sen erityisempiä taitoja ja makujakin saa yhdisteltyä oman mielen mukaan. Yleisimpiä susheja ovat makirullat, joissa riisi ja täytteet on kääritty paahdetun merilevälevyn sisälle sekä nigirit, joissa riisin päälle on aseteltu täytteitä. Sushit syödään perinteisesti väkevän wasabitahnan kanssa ja sitä voi myös käyttää täytteenä susheissa. Sokeri-etikka -liemessä pikkelöityä ja ohueksi siivutettua inkivääriä syödään sushirullien jälkeen, jotta saadaan puhdistettua suu edellisen sushin mausta. Sushin valmistamiseen kotona kannattaa varata aikaa, sillä pikaruokaa se ei ole. Valmistus ei kuitenkaan ole vaikeaa, mutta siihen vierähtää helposti kaksi tuntia.

Sushin valmistus  Sushin valmistus

Sushiriisi: (4-5henkilölle)
5dl Puuroriisiä
8dl Vettä
4rkl riisiviinietikkaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa
Lisäksi:
Nori -merilevälevyjä
Soijakastiketta
Wasabitahnaa
Säilykeinkivääriä

Täytevaihtoehtoja:
Graavilohi
Isot katkaravut
Surimi tangot
Avokado
Kurkku
Kevätsipuli
Majoneesi
Paprika

Sushin valmistus

Sushin valmistus:

Huuhdo riisiä siivilässä juoksevan veden alla, kunnes valuva vesi on kirkasta.
Kaada huuhdellut riisit kattilaan ja lisää kylmää vettä siten, että riisit peittyvät. Anna riisien olla kattilassa 15 minuuttia. Kaada sen jälkeen vesi pois ja lisää 8 dl vettä. Laita kattila liedelle ja kun vesi kiehuu, lisää kansi ja hauduta riisit kannen alla miedolla lämmöllä. Hauduta riisiä n. 10 minuuttia, äläkä nosta kantta tuona aikana.

Sushin valmistus

Riisin valmistuksen välillä voit suikaloida täytteen valmiiksi. Kannattaa tehdä norilevyn pituisia suikaleita, jolloin sushin täyttäminen on helpompaa.

Sekoita kulhossa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Kun riisi on kiehunut ja vesi haihtunut, sekoita maustettu riisiviinietikka riisin joukkoon. Tämän jälkeen levitä riisi jäähtymään laakeaan astiaan ja peitä kostealla pyyhkeellä, ettei riisi kuivu.

Riisin kannattaa antaa jäähtyä n. 20 minuuttia.

Sushin valmistus

Sushirullien valmistus:

Ota kulhoon kylmää vettä valmiiksi, sillä tulet tarvitsemaan sitä rullien valmistuksessa.

Levitä norilevy lyhyt sivu itseesi päin bambumaton päälle. Kostuta kädet kulhossa ja levitä päälle n. 1cm paksuinen kerros riisiä. Vesi estää riisiä tarttumasta sormiin ja sen levittäminen on helpompaa. Jätä levyn toiseen päähän pieni alue täyttämättä, jotta sinulle jää tilaa sulkea sushirulla. Lisää haluamasi täytteet, yleensä 2-3 täytettä on sopiva määrä yhteen sushirullaan.

Sushin valmistus

Sen jälkeen rullaa sushi itsestä poispäin ja kostuta levyn päässä oleva riisitön alue ja rullaa loppuun. Odota hetki, jotta merilevä ehtii tarttua kiinni reunasta.

Sushin valmistus

Kostuta veitsi ja leikkaa rullasta n. 1cm paksuisia paloja. Näistä muodostuu makisushit. Nigirisusheja voit valmistaa tekemällä riisistä sopivan kokoisia paloja ja asettamalla päälle täytteeksi esimerkiksi lohta.

Kun olet tehnyt sushit valmiiksi asettele ne tarjoiluastiaan ja nauti heti soijakastikkeen, wasabitahnan ja säilykeinkiväärin kanssa. Nams!

Sushin valmistus  Sushin valmistus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X