Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

9 KUUKAUDESSA TÄYSIPÄIVÄISEKSI BLOGGAAJAKSI!

Olen jo pitkään pyöritellyt mielessäni mikä minusta tulee isona ja mikä ammatti oikeasti kiinnostaa. Olen ollut aina hyvin urakeskeinen ihminen tarkoittaen sitä, että haluan tehdä työtä, jossa pystyn toteuttamaan itseäni ja että työ luo tietynlaisen keskiön elämääni. Tässähän sitä on kriiseilty, sillä urakeskeisyys ja se, että ei tiedä mitä haluaa tehdä eivät tietyllä tavalla mene ihan käsi kädessä.

Palataan vuoteen  2013. Työskentelin tuotepäällikkönä yhden kansainvälisen kellomerkin parissa. Olin juuri valmistumassa tradenomiksi ja saanut unelmatyön. Kuitenkin työni sisälsi matkustamista erittäin paljon ja koska mieheni (nykyinen ex), asui eri paikkakunnalla, emme nähneet käytännössä koskaan. Päätin luopua työstäni ja muuttaa ex-mieheni kanssa Poriin. Vuonna 2014 työskentelin erään projekin parissa myyntipäällikkönä. Projektin loputtua päätin, että alan toteuttamaan unelmaani yrittäjyydestä ja kävin yrittäjäkoulutuksen, joka antoikin loistavat eväät yrityksen perustamiseen. 2015 vuoden kesällä perustin DailyChic.fin, naisten lifestylemedian ja aloitin kauppatieteiden maisteriopinnot. 2016 syksyllä jouduin uudelleen arvioimaan lifestylemedian toimintaa, sillä en saanut kerättyä tarpeeksi paljon pääomaa toiminnan jatkamiseen. Tästä syystä 2016 vuoden syksy oli DailyChic.fin kanssa hiljainen ja päätin, että jatkan DailyChiciä blogina, johon vain minä kirjoitan. Päätös on ollut siinä mielessä hyvä, että hallinnolliset työt ovat vähentyneet olemattomiin ja saan itse sopia yhteistyöt, kirjoittaa ja kuvata, eli toteuttaa itseäni.

Tällä hetkellä päivätyöni on sijoittamisen ja säästämisen parissa, tarkemmin sanottuna työskentelen sijoitusasiantuntijana. Työni on erittäin mielenkiintoista, sillä pystyn auttamaan asiakkaitani kartuttamaan varallisuutta ja saavuttamaan taloudellisia unelmia. Kuitenkin jatkuvasti mietin, kuinka pystyisin paremmin toteuttamaan itseäni – haluan päästä purkamaan sitä luovuutta, joka minulle on suotu.

Olen asettanut itselleni haasteen, jota lähden tavoittelemaan. Haluan saavuttaa blogini kanssa 9 kuukauden päästä tilanteen, jossa voisin siirtyä halutessani täysipäiväiseksi bloggaajaksi. Päivätyöstäni en kuitenkaan halua luopua, vaan lähinnä tarkoituksena on haastaa itseäni niin, että saan blogini kautta sellaiset tulot, jotka vastaisivat jollain tavalla päivätyön palkkaa. Bloggaaminen on mielenkiintoista ja antaa minulle todella paljon, joten haluan panostaa enemmän blogiini. Jotta tämä panostus olisi mahdollinen, täytyy lukijamäärän nousta ja samoin blogista saatujen tulojen. Samalla minua kiinnostaa tietää ja esimerkkinä näyttää kuinka nopeasti bloggaamisella voi tienata.

Tämän haasteen tarkoituksena on myös toimia tietynlaisena ohjenuorana miten blogin kävijämääriä on mahdollista nostaa ja sitä kautta ansaita lisäeuroja. Uskon, että meitä on monia, joita kiinnostaisi ammattimainen bloggaaminen, mutta jotka eivät oikein tiedä mistä lähteä lankakerää purkamaan.

Tulen varmasti avaamaan mm. seuraavia asioita tämän matkan aikana:

 • Miten kasvattaa blogin kävijämäärää?
 • Kuinka tehdä mielenkiintoista sisältöä blogiin?
 • Miten sitouttaa blogin lukijat?
 • Hakukoneoptimoinnin merkitys bloggaamisessa
 • Miten blogilla voi tienata rahaa?
 • Kuinka paljon blogilla voi tienata? Ja millaista panostusta se vaatii?
 • Kuinka lähestyä prospekteja (potentiaaliset asiakkaat)?
 • PR-suhteiden hankkiminen, mediakortin laatiminen
 • Blogin markkinointikeinot
 • Somekanavien käyttö blogin kasvattamisessa
 • Kuinka työskennellä itsenäisenä bloggaajana, mitä se vaatii
 • Yrittäjyyden ABC.

Tulen tekemään kerran kuukaudessa tilityksen siitä missä ollaan numeraalisella tasolla ja sen lisäksi ajattelin tehdä erilaisia postauksia tavoista, joilla optimoin blogia ja jakaa kaikki vinkit ja neuvot, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteeni.

Oletko sinä haaveillut bloggaamisesta ammattina? Kirjoitatko tällä hetkellä blogia ammatiksesi? Kommentoi ajatuksiasi ammattibloggaamisesta ja jätä parhaat vinkkisi alle 🙂  Jos taas haluat saada vinkit ja neuvot käyttöösi jää seuraamaan matkaani ”9 kuukaudessa täysipäiväiseksi bloggaajaksi”. Seuraavaksi kirjoitan tarkemmin ajatuksiani miksi päädyin tekemään päätöksen tästä haasteesta ja lisäksi tarkemmat tavoitteet ja suunnitelman tälle yhdeksän kuukauden matkalle.

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 20 comments

 1. hanna

  Mukava että olet jatkanut DailyChiciä omana bloginaan. Tuossa onkin tavoitetta, suuresti tsemppiä sen saavuttamiseen!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Mietin pitkään, että mitä teen ja tämä tuntui järkevältä vaihtoehdolta 🙂 Kiitokset tsempeistä, niitä varmasti tarvitaan 🙂

 2. Teresa S

  Tavoitteilla on tapana toteutua jos ne kirjoittaa ylös! Onnea kovasti ja toivottavasti onnistut. Se on varmasti kovan työn takana mutta mahdollista!

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitokset kommentista Teresa 🙂 Niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tavoitteiden kirjoittaminen ylös ja aktiviininen seuraaminen ja mittaaminen varmasti auttavat tavoitteen saavuttamisessa 🙂 Kiitokset tsempeistä 🙂

 3. Minna M

  Tsemppiä tavoitteesi saavuttamiseen! Jään mielenkiinnolla seuraamaan. Itse kirjoitan perheblogia. Olen kirjoittanut jo aika monta vuotta. Haaveita blogin suhteen olisi. Nyt vain tämä arki vie niin paljon aikaa ja voimia, etten ole ehtinyt panostaa blogin ulkoasuun ja sisältöön.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Minna 🙂 Toinen postaus sarjaan on jo tulossa joko tänään tai huomenna 🙂 Helposti siinä käy niin, että blogille antaa aika paljonkin aikaa, mutta tietyt jutut jää uupumaan, jolloin ei välttämättä saavuta niitä omia tavoitteita. Itse huomasin, että käytän blogiin aikaa, mutta miksi? Mitkä ovat tavoitteeni blogin suhteen, ei ollut minulle selvää. Nyt ajatukset ovat alkaneet hahmottua ja motivaatio on ylhäällä 🙂

 4. Laura

  En olisi parempaan saumaan voinut lukea tätä postausta. Olen pohtinut aivan samoja asioita viimeiset kuukaudet. Olisi kiva vaihtaa ajatuksia asiasta enemmänkin. Saa heittää vaikka sähköpostia 🙂 Tsemppiä tavoitteisiin!

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Mahtavaa Laura, ihana kuulla että osui oikeaan aikaan! Luulenpa, että moni miettii miten viedä blogia eteenpäin, kasvattaa kävijämääriä jne. Julkaisen toisen osan sarjaan liittyen asap. Ja kiitokset tsempistä 🙂

 5. Jonna-Emilia/Poikien Äiti

  On se mahdollista, jos voi panostaa blogiin täysipäiväisen työn verran. Eli jos pidät päivätyösi rinnalla blogia ja haluat tienata sillä, niin se tarkoittaa, että teet 16 tuntisia työpäiviä.
  Minun blogini olisi 9 kuukauden kohdalla helposti elättänyt minut, jos olisin pystynyt panostamaan siihen täysin ajallisesti. 4 lapsen äitinä piti kuitenkin valita ne tärkeimmät, eli lapset ja blogille jää aika vähän aikaa. Päivätyötäni en ole ollut vielä valmis jättämään.
  Joten on tuo mahdollista, minulle oli ainakin. Nyt blogini on päälle vuoden vanha ja tekemättä mitään uurastuksia (en hanki asiakkaita) saan tällä lisätienestiä päivätyöni lisäksi oikein kivasti. Helposti voisin triblata blogituloni myymällä vähän itsekin ja lisäämällä postaustahtia. (Nyt noin 12 kirjoitusta/kk)
  Tsemppiä sinne sinulle, pidän peukkuja. Blogisi aihealue on ainakin käsittääkseni tuottoisampi kuin esim minun. (Perheblogit). Vinkkejä en osaa sanoa muuta kuin että keksi jotain uutta tai massasta poikkeavaa. Perus blogit on nähty jo. Ja toisaalta pitäisi siihen aiheeseen aika kova intohimokin olla, jotta ei haise sille, että tehdään vain rahaa lukijoista välittämättä. Lukijat kyllä vaistoavat sen ”läpi”.

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Moikka ja kiitokset kommentistasi! 🙂 Mahtavaa kuulla, että olet saavuttanut 9 kuukaudessa blogisi kanssa mainitsemasi tilanteen! Tottakai äitinä menee lapset edelle, itselläni on kuitenkin tilanne, jossa pystyn panostamaan blogiin töiden jälkeen 100 %. Blogissani ei ole päiväkirjamaista raapustelua, vaan nimenomaan vinkkejä, neuvoja ja inspiraatiota. Mielestäni tämä erottaa hyvin muista blogeista 🙂 Intohimo on se suurin syy, miksi tätä teen 🙂

 6. Jade

  Bongasin tämäm postauksen tuolta Bloggaajat-ryhmästä ja jään mielelläni seuraamaan ja kannustamaan sinua tavoitteissasi. Tuli heti ainakin tästä blogin mobiilinäkymästä yksi asia mieleen. Jos haluat kasvattaa someseuraajamäärääsi, olisi ehdottoman tärkeää että somet löytyisivät heti jo blogin navigaatiopalkista! 😉 Näin kiinnostuneet voivat välittömästi siirtyä seuraamaan sinua myös sinne ilman että niiden etsimiseen mobiililla kuluu aikaa. Ja mobiilinhan käyttö tiedetysti kasvaa koko ajan 🙂

  Ps. Mun blogista ei kannata katsoa mallia, sillä se on vielä aika raakile ?

  Terkuin,
  Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitokset Jade kannustavasta viestistäsi 🙂 Tuossa yläpalkissa ovat somen seurantanapit, ne tosin ovat hieman pienet 🙁 Pohja on ostettu, joten en tiedä saako muokattuakaan, täytyy ottaa selvää! kiitokset vinkistä, kaikki otetaan kiitollisina vastaan. 🙂 Julkaisen huomenna sarjan seuraavan osan, joten kauaa ei tarvitse odottaa 🙂

 7. Hanna-Mari

  Tsemppiä! 🙂 Mielenkiintoinen haaste, jään seuraamaan matkaasi sen toteutumiseen. Vinkkejä ja neuvoja odotan innolla, jotta voin hyödyntää niitä oman blogin parissa.

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitokset Hanna-Mari kommentista! Mahtavaa, että jäät seuraamaan matkaani! Vinkkejä raapustelen tässä tasaisesti, varmasti ensimmäisenä lähden liikkeelle tietynlaisesta nykytilan analysoinnista ja optimoinnista. Huomenna tulee kuitenkin artikkeli, jossa kerron tarkemmin syyt tähän päätökseen! 🙂

 8. Taru/stuffabout.fitfashion.fi

  Samat tavoitteet täälläkin – aloitin vuoden alussa vuodessa ammattibloggaajaksi -tavoitteen ja ihan mukavasti on homma lähtenyt käyntiin, vaikka tavoitteeseen on toki matkaa vielä! Jään seuraamaan tätä. :)!

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Oi mahtavaa Taru! Oletko kirjoittanut blogia jo kauemmin vai aloititko tyhjästä? Jokainen pieni askel kohti sitä tavoitetta motivoi ja se täytyy vaan hyväksyä, että kaikki vaatii työtä, mutta silloin myös voitto on makeampaa! Kovasti tsemppiä sullekin ja kiitokset seuraamisesta 🙂

   • Taru/ stuffabout.fitfashion.fi

    Olen kirjoittanut blogia vajaa 1,5 vuotta eli ihan tyhjästä en ole aloittanut: ) Kiitos samoin sulle! 🙂

    • Suvi Saranki
     Suvi Saranki

     Oliko sulla joku tietty syy, miksi halusit ammattibloggaajaksi? 🙂 1,5 vuodessa varmasti on jo hyvin kerennyt oppimaan ne ns. perusasiat, mikä toimii, mikä ei jne. ja pystyy hiomaan blogia parempaan suuntaan ja juurikin tehdä siitä ammattimaisemman 🙂 Kävin lukemassa postauksiasi koskien ammattibloggaamista, todella hyviä postauksia <3

 9. Nina / Monta syytä rakastaa

  Oi vitsi ehdottomasti jään seuraamaan tätä, kuulostaa tosi mielenkiintoselta ja olen itsekin toki haaveillut täyspäiväisestä bloggaamisesta, mutta en usko silti koskaan voivani jättää nykyistä työtäni, koska tarvitsen elämääni rutiineja. 😀

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Kiitos Nina <3 Kaikki komentit ja tsempit ovat erittäin tervetulleita 🙂 Sama mulla, tarvitsen itsekin rutiineja, joten haluan pitää päivätyöstä kiinni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X