Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
DIY ja Sisustus

TALLINNAN TELLISKIVEN DESIGN HELMI

Mikäli sinulle ei vielä Tallinan turistina ole Telliskiven alue tuttu, kannattaa tähän tutustua jo seuraavalla matkalla. Telliskivi löytyy helpoiten kartan avulla, mutta sijainti on satamasta noin 10-15 minuutin kävelymatkan päässä, aivan rautatieaseman kupeessa. Telliskiven alueelle menee myös ratikka eikä taksikaan montaa euroa keskustan alueelta otettuna kustanna.

Telliskivestä lyhyesti alueena. Enemmän paikallisia asukkaita, kasvava trendikäs alue aivan vanhankaupungin muurien ulkopuolella ja sieltä löytyy pieniä liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Aluetta voisi kuvata helsinkiläisestä näkökulmasta trendikkäänä Tallinnan Punavuorena, mutta miljöö on kuin Telakka tai Teurastamo. Alue koostuu siis useista vanhoista tehdas-/varastorakennuksista, jotka ovat uudistettuja sisältäpäin. Aloituskuva sekä seuraavat kuvat ehkäpä antavat oikean mielikuvan alueesta.

Telliskivi 1

Telliskivi 2

Sitten siitä otsikossa mainitusta Telliskiven helmestä. Telliskiven helmi on pieni virolaista designia myyvä valoisa ja tyylikäs myymälä. Lisäksi sieltä löytyy myymälä nimeltään Tali.

Talissa on kaikenlaista ihanaa pientä sisustusta, asusteita, vaatteita, huonekaluja ja taidetta. Juuri sellaista, mikä osuu ja uppoaa moderniin sisustustukseen ja vaatetukseen myös meille suomalaisille. Sama liike löytyy myös vanhasta kaupungista, mutta noin kolmasosan pienempänä.

Telliskivi

Telliskivi

Hintataso oli kohtuullisen edullista verrattuna Suomen hintoihin vastaavanlaisissa uniikkeja tuotteita myyvissä liikkeissä.

Telliskivi

 

Telliskivi

Täällä on myynnissä myös karttoja, jotka ovat ehkä tulleet tutuiksi ainakin Helsinki Design Marketin kävijöille. Kartta on iso tarra, josta otetaan maita pois sitä mukaan kun omia matkoja on kertynyt. Kartta on ihastuttava mustavalkoinen sisustuselementti ja sen lisäksi tuon avulla voi muistella omia reissujaan.

Telliskivi

Omaa puolisoaan, isää tai isoisää voi muistaa pienellä tuliaisella. Kapea kravatti moderneissa kuoseissa ei ihan jokaisesta vaatekaapista vielä löydykään, mutta vieläkin erikoisempi hankinta olisi nahasta, kankaasta tai puusta valmistettu rusetti.

Telliskivi

Telliskivi

Telliskivi

Tali designin huonekalut olivat yksinkertaisia ja pääosin puisia. Kantokahvalla varustettu hylly ja takkapuuteline taitaa olla taivutettua ja maalattua vaneria. Yksinkertaisesta sisustuksesta pitäville on tämä virolaista designia edustava takkapuuteline todella hyvä kilpailija tutummalle Artekin Kanto -telineelle. Jos ei nämä kuvat vielä vakuuttaneet käymään Talissa tai Telliskivessä, niin sitten on vika ollut kuvaajassa. Paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X