Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kokomo
Ruoka & Juoma

TESTISSÄ: HELSINGIN BRUNSSIT – KOKOMO TIKIBAR & ROOM

Yhteistyössä: Kokomo Tikibar & Room

Brunssi. Ensimmäisenä mieleeni tulevat perinteiset suomalaiset karjalanpiirakat, erilaiset leivät, munakkaat  ja leikkeleet. Ehkä vielä vähän makkaraa ja ruisleipää siihen päälle. En kuitenkaan ole menossa perinteiselle Suomalaiselle brunssille. Olen matkalla Kokomoon, havaijilaiseen tikibaariin, joten en odota ihan ensimmäisenä törmääväni karjalanpiirakoihin. Mihin sitten todellisuudessa törmään?

Kokomo

Kokomo

Astun sisälle turvaan kylmältä viimalta ja tuntuu kuin olisin matkustanut rantalomalle jonnekin hyvin hyvin kauas. Kokomo todellakin on havaijilainen ravintola ja panostanut täydellä sydämellä sen tikitunnelmaan bambuineen kaikkineen. Istuessani alas pöytiin tarjoillaan heti hedelmäsmoothiet brunssin aluksi. Kokomon brunssi vaikuttaa olevan nuoresta iästään huolimatta todella suosittu, sillä tyhjiä pöytiä tuskin löytyy ollenkaan. Suosittelisin siis pöytävarauksen tekemistä ajoissa.

Kokomo

Kokomo

Kokomo

Tiki-ravintolat ovat alunperin perustuneet pitkälti polynesialaiseen ruokakulttuuriin, mutta nykyään niissä näkyy paljon vaikutteita myös aasialaisesta ruokakulttuurista. Kokomossa makuja löytyy ”idästä länteen” ja ruoan sydämenä toimivat runsaat maut ja tuoreet raaka-aineet. Kokomon brunssissa on huomioitu suurimmat erityisruokavaliot — kaikki tarjottavat ovat gluteenittomia, paria leipää lukuunottamatta. Näistä toisenkin voi pyytää gluteenittomana. Lisäksi suurin osa tarjottavista sopii kasvissyöjille, esimerkiksi tarjolla oli tofuwokkia. Tottakai lihan ystäville löytyy myös Fiji style lovo pork. Kokomon brunssin menu oli kokonaisuudessaan seuraavanlainen:

Kokomo

Kokomo

Kokonaisarvio: Viihtyisä ja tunnelmallinen ympäristö, eksoottisia hedelmiä ja voimakkaita makuja. Alkuun tarjoiltu hedelmäsmoothie auttoi pitkää jonotusta. Henkilökunta oli ystävällistä, iloista ja aktiivista. Pöytien juomatarpeita käytiin tasaisesti tiedustelemassa ja tyhjiä lautasia kerättiin pöydistä pois brunssin mittaan.

Hinta: 22€, Cocktaileja voi halutessaan ostaa lisäksi.

Parasta brunssissa:  Hedelmäsmoothie ja kvinoasalaatti olivat omia suosikkejani. Nautin myös jälkiruokavalikoimasta, erityisesti mangopannacotta oli todella herkullinen. Lisäksi pähkinöiden ja siemenien runsas valikoima oli iso plussa. Myös hedelmiä oli tarjolla useaa eri laatua. Brunssin menu oli kokonaisuudessaan raikas, kevyt ja pääosin terveellinen.

Mitä muuttaisin brunssissa: Lähes kaikki tarjottavat olivat yhdellä saarekkeella ja koska brunssi tosiaan oli aikalailla täynnä, tarkoitti tämä myös pitkää jonotusta brunssin alussa. Ehkä tarjottavat voisi kokeilla jakaa vaikka kahteen saarekkeeseen – esimerkiksi toiseen kylmät ja toiseen lämpimät?

Mikä jäi parhaiten mieleen/miten erottuu muista: Ravintolan sisustus ja tunnelma ovat aivan mielettömän upeat ja huokuvat havaijilaishenkisyyttä. Kokomo noudattaa teemaansa myös brunssissaan ja siksi perinteisten karjalanpiirakoiden ja munakkaiden sijasta löytyvät esimerkiksi flat bread -sipsit, falafelit ja seesampaahdettua broilerinrintaa. Perinteisen kuohuvan tilalla taas olivat hedelmälliset cocktailit. Kokomon brunssi tuo piristävää vaihtelua suomalaisiin perinteisiin ja vie ruokailijan eksoottiselle makumatkalle maailman ympäri.

Kokomo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X