Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Helsingin brunssit
Ruoka & Juoma

TESTISSÄ: HELSINGIN BRUNSSIT – KUJA BAR & BISTRO

Yhteistyössä: Kortteliravintola Kuja Bar & Bistro

Harmaana ja sateisena eli vähän vähemmän keväisenä päivänä oli ihana puikahtaa Hakaniemen torin läpi lämminhenkiseen ja rentoon Kuja Bar & Bistroon brunssille.

Helsingin brunssit

Kortteliravintolan ilmapiiri on välittömästi sisään astuessa viihtyisä ja mutkaton, jossa heti tietää voivansa rentoutua ja unohtaa kiireet erilaisten herkkujen ääressä. Tänne kokoontui sunnuntaina niin pariskuntia, perheitä kuin kaveriporukoitakin vauvasta vaariin – ja henkilökunnan vastaanotto oli kaikille yhtä iloinen ja avoin. Kuja onkin vakiintunut brunssien tarjoaja kanta-kaupungin alueella ja monet lähialueella asuvat tuntevatkin paikan vähintäänkin nimeltä. Kuja on pienellä sivukadulla, pois Hakaniemen vilkkaimmasta vilinästä, joten ihan sattumalta paikkaa ei todennäköisesti löydä. Se ei kuitenkaan taida olla ongelma, sillä puhelin ilmoitteli tasaisesti uusista brunssille tulijoista. Pöytävarauksia saikin vielä samalle päivälle, mutta nopeasti piti paikalle tulla, sillä suosituimmat ajat ovat puolenpäivän ja alkuiltapäivän puolella.

Helsingin brunssit

Helsingin brunssit

Kujassa on panostettu kasvisruokaan useiden erilaisten salaattien ja lämpimien ruokien muodossa – useimmiten kaikki ovat myös gluteenittomia. Lihansyöjäkansaa ei ole kuitenkaan unohdettu, mutta Kujan kasvisruokia syödessä joutuu vannoutuneempikin lihasyöjä myöntämään niiden herkullisuuden ja jopa ymmärtämään entistäkin paremmin, miksi jotkut suosivat vain kasvisruokia. Kasvisten parhaat puolet oli osattu valmistaa esiin oikeiden mausteiden kera – tätä eivät kaikki kokit osaa taidokkasti tehdä ja ehkäpä huonojen kokemusten vuoksi jokunen kasvisruokia karttaakin. Kujassa sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä; kasviksia vaan lautanen täyteen 🙂

Helsingin brunssit

Helsingin brunssit

Kujan jälkiruoat leivotaan kaikki itse ja tarjottavat jälkiruokakakut vaihtelevat viikoittain eli herkkusuille on aina jotain uusia makuelämyksiä – ja vakiona tietysti paistopiste vohveleille. Tämän tuoreempaa ja maistuvampaa jälkiruokaa aamiaisen kylkeen on vaikea löytää.

Monissa brunssipaikoissa menu pysyy melko samana viikosta toiseen, mutta Kujassa se vaihtuu noin kerran kuukaudessa keittömestarin suunnittelemana. Brunssilla kannattaa siis ehdottomasti käydä useammankin kerran maistelemassa uusia kokonaisuuksia. Tältä näyttää tämän hetkinen brunssimenu:

SALAATIT

* Punakaali, lehtikaali, porkkana ja kevätsipulislaw (L,G)

* Tomaatti-mozzarella (L,G)

* Quinoa tabbouleh (L,G)

* Punajuurta, pähkinää, rucolaa ja vuohenjuustoa (L,G)

* Keltainen bataatti ,manteli ja peruna (L,G)

* Parsakaali, savoijinkaali, feta ja pähkinä (L,G)

Helsingin brunssit

Helsingin brunssit

LÄMPIMÄT

* Ribsit (L,G)

* Makkaroita (G,L)

* Mausteinen halloumi ja kasvispata (L,G)

* Simpukat (L,G)

* Munakas (L,G)

Helsingin brunssit

LEIVÄT

* Ruisleipää

* Vaaleaa leipää

* Croissantteja

+ muutamia juustoja ja leikkeleitä näiden kaveriksi

Helsingin brunssit

JÄLKIRUOKA

* Kakkuja

* Vohveleita kermavaahdon ja hillon kera

Helsingin brunssit

Helsingin brunssit

Kokonaisarvio: Viihtyisä, kotoisa ympäristö ja herkulliset ruoat ilman turhia kikkailuja. Helppo rentoutua ilman turhia pönötyksiä ja harvassa paikassa palvelu yhtä toimivaa, vaikka asiakaspuolella vain yksi naistarjoilija eikä kertaakaan ollut tarjottavat loppu, pöydät epäsiisteinä tai ruuhkaa kassajonossa. Hinta-laatusuhde erittäin hyvä ja kuohuviinin hinta sopiva, jopa edullinen.

Hinta: 19,50 € ja kuohuviini +3,50 €

Parasta brunssissa: Herkulliset salaatit, erityisesti punajuuri-vuohejuustosalaatti jäi mieleen herkullisena muistona. Herkkusuuna pakko mainita myös suklaisesta kerroskakusta, että jos olisi vain jaksanut syödä lisää, niin sitä olisi mieluusti satsannut toisenkin annoksen verran.

Mitä muuttaisin brunssissa: Hedelmävalikoima voisi olla monipuolisempi. Tällä kertaa oli tarjolla vain vesimelonia.

Mikä jäi parhaiten mieleen/miten erottuu muista: Ihanaa säpinää oli erityisesti vohvelien paistopisteellä. Mikäs sen kotoisampaa kuin paistaa itse vohvelinsa ja täyttää se sopivalla määrällä hilloa ja kermavaahtoa.

Ps. Kujan burgerit ovat saaneet myös paljon kehuja, joten sitä täytynee kokeilla joku kerta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X