Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Weeruska
Ruoka & Juoma

TESTISSÄ: HELSINGIN BRUNSSIT – WEERUSKA

Weeruska on monille vakiintunut ravintola ja lounaspaikka Alppilassa lähellä Linnanmäkeä. Nyt Weeruskassa saa nauttia myös monipuolisista herkuista brunssin muodossa. Weeruska on tunnettu rehdistä ruuasta, jossa ei ole annosten koossa säästelty ja taatusti isommaltakin mieheltä nälkä lähtee. Sama pätee myös brunssissa. Paljon on erilaisia vaihtoehtoja ja melkolailla kaikille kaikkea, sillä myös allergiat ja ruokarajoitteet ovat huomioitu hyvin. Vaihtoehtoja löytyy aina kasvissyöjille, vegaaneille, keliaakikoille sekä maitoallergisille – ruoat ovat valmistettu siten, että ne maistuvat muillekin.

Weeruska

Brunssille ei ole tiukkoja kattausaikoja, joten paikalle voi tulla koska haluaa – varauksella tai ilman. Ravintolasta kerrotaan ruuhkaisisimman ajan olevan klo. 13-15 eli tuoksi ajaksi varaus kannattaa tehdä, joskaan ovelta ei ole ketään käännytetty ilman ajanvarausta. Kesä tuo myös lisäpaikkoja terassille, jossa on viihtyisä miljöö keskellä urbaania Alppilaa vihreiden puiden katveessa.

Weeruska

Weeruska

Weeruskan brunssi elää asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta tämän hetkisen listan voit käydä kurkkaamassa täältä.
Tarjoilupöytiä on ravintolassa muutama, joten ei tule vain yhtä ruuhkaista jonoa, kun kaikkien pitäisi olla samassa paikassa hakemassa ruokaa ja juomaa. Hyvin siis järjestelty.

Weeruska

Jos olet tiukalla vähähiilihydraattisella dieetillä, niin otan osaa 🙂 Weeruskassa on nimittäin monipuolinen valikoima herkullisia leipiä. Näitä ei kannata jättää väliin tai muuten jää osa brunssista kokematta. Valikoimassa on myös gluteenitonta leipää.

Weeruska

Myöskään valikoima salaateista, lämpimistä ruoista ja jälkiruoista ei jätä ketään kylmäksi.

Weeruska

Weeruska
Oma ohjelmanumeronsa onkin vohveleiden paisto. Kirjoittajalla tässä olisi vielä tsemppaamisen varaa, sillä menin avaamaan kannen liian aikaisin ja meinasi vohveli mennä kaksinkerroin. Tokikaan se ei herkulliseen makuun vaikuttanut 🙂

Weeruska Weeruska

Kokonaisarvio: Brunssissa kaikkea mitä siltä voi odottaa ja erinomainen palvelu! Brunssilla on maistuvaa monipuolista ruokaa, hyviä raaka-aineita ja viihtyisä miljöö. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde ja suosittelemisen arvoinen paikka kaiken kokoisille porukoille vauvasta vaariin.

Hinta: 19,90€/hlö ja kuohuviini tähän päälle 5€.

Parasta brunssissa: Brunssista on rakennettu hyvin Weeruskan näköinen brunssi, jossa kaikki tuotteet ovat itse tehtyjä ja ne, jotka eivät ole itse valmistettuja, on kuitenkin valikoitu laatu ja maku edellä (mm. Roslundin makkarat). Erikseen täytyy hehkuttaa erinomaisen porkkanapiirakan perään, jota olisi voinut syödä useammankin palan verran.

Mitä muuttaisin brunssissa: Saattaa olla, että oli vain poikkeustilanne, mutta olisin kaivannut leipien seuraksi yhtä tai kahta leikkelettä ja juustoa. Herkulliset levitteet ja itse leivät kyllä maistuivat sellaisenaankin, mutta juustot/leikkeleet ovat melko yleisiä vaatimuksia aamiaisen suuntaan.

Mikä jäi parhaiten mieleen/miten erottuu muista: Vohvelinpaisto on mahdollista muutamissa Helsingin brunssipaikoissa, eikä syyttä, sillä onhan se aika hitti niin aikuisille kuin lapsillekin. Harvalla nimittäin on kotona vohvelirautaa ja herkullisen taikinankaan tekeminen ei ole itsestään selvyys. Weeruskassa sekin osataan – loput onkin vain paistajasta kiinni 🙂

Ravintola Weeruska
Porvoonkatu 19, 00510 Helsinki

Puh. 020 7424 270
weeruska@ravintolakolmio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X