Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Kauneus ja muoti

MEIKKAUKSEN PERUSTEET: TUMMIEN SILMÄNALUSTEN PEITTÄMINEN

Kuinka peittää tummat silmänaluset_DailyChic_Ohjeet

Joillakin on tummat silmänaluset luonnostaan, toisille ne saattavat tulla huonosti nukutun yön tai stressaavan elämän seurauksena. Olipa syy mikä tahansa voi tummat silmänaluset hävittää peitevoiteella.  Sopiva peitevoide peittää tummuuden, mutta ei pakkaannu silmän juonteisiin. Mikäli tummuus on hyvin voimakasta, kannattaa harkita hieman oranssiin taittavaa peitevoidetta, sillä se neutraloi tummuutta hyvin. Peitevoiteen tulee olla tarpeeksi pigmenttistä, jotta se peittää tummuuden, mutta tarpeeksi ohutta, että se pysyy paikallaan ja ei pakkaannu silmän alle. Valokynä ei sovellu tummien silmänalusten peittämiseen, sillä se heijastaa valoa ja tekee silmän alle optisen silmäpussin. Sen sijaan valokynällä voi häivyttää silmän alle tullutta syvempää uurretta. Itse olen kokenut hyväksi peiteaineeksi MACin Pro Longwear Concealerin, sillä sitä löytyy monissa eri sävyissä, se kestää hyvin paikallaan ja on todella pigmenttistä. Concealer onkin se sana, mitä kannattaa etsiä purkeista ja tuubeista, peiteainetta etsiessä.

Mac_pro_concealer_silmänalusten_peitto

Peitepuikko on yleensä tarkoitettu finneille ja finniarville, joten sitä en suosittele silmänalusille. Peitepuikkojen koostumus on yleensä liian paksua, joten se pakkaantuu helposti juonteisiin ja niihin on monesti lisätty kuivattavia ainesosia finnejä varten, jotka eivät tee hyvää herkille silmänalusille.

Tummien silmänalusten peittäminen_DailyChic

Ei peiteainetta

Peiteainetta levitetään silmän alle taputellen, jotta peiteaine saadaan tarpeeksi hyvin kerrostettua. Pohjalle kannattaa laittaa ohut silmänympärysvoide, jotta peiteaine ei kuivata silmänalusta. Taputtelu on paras tapa, sillä jos peiteainetta sivellään ja vedetään se saattaa vain lähteä liukumaan, eikä näin ollen peitä haluttua aluetta. Peiteaineen voi levittää sormin tai pienellä synteettisellä siveltimellä.

Tummien silmänalusten peitto-ohjeet_DailyChic

Peiteaine annosteltu silmän alapuolelle

Peiteaineen voi antaa asettua hetken ja sen jälkeen laittaa kevyesti irtopuuteria. Meikkivoidetta voi levittää myös peiteaineen päälle, jolloin saadaan vielä lisää peittoa tummalle silmänaluselle. Samalla saadaan häivytettyä mahdollisesti eri sävyisen peiteaineen rajaa. Päälle lisätään totta kai puuteri, joka kiinnittää meikin ja pitää peiteaineen ja meikkivoiteen paikallaan paremmin.

Tummat silmänaluset peitettynä_DailyChic

Peiteaine levitetty silmän alle

Tummien silmänalusten peittäminen tekee ilmeestä heti pirteämmän ja häivyttää väsymyksen kasvoilta. Silmänalusten ihosta kannattaa pitää huolta silmänympärysvoiteella, jolloin peiteaineenkin käyttö on helpompaa. Kuiva iho silmien alla saattaa vaikeuttaa peiteaineen levitystä ja aiheuttaa helposti pieniä ihonvärisiä näppylöitä, eli miliumeja ihoon.  Kannattaa myös muistaa, että mikään peiteaine ei voi korvata hyvien yöunien merkitystä.

This article has 2 comments

 1. TiinaFitfatmama

  Tuota macin peiteainetta pitäisikin kokeilla,nim. Aina mustat silmänaluset 😀

  • Suvi Saranki
   Suvi Saranki

   Se on kyllä kokeilemisen arvoinen. MACin pisteelle kun menee, niin valitsevat sieltä sopivan sävynkin valmiiksi! 🙂 -Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X