Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Ruoka & Juoma

RESEPTI: TUOREPURISTETUT MEHUT

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa aamu tai virkistää iltapäivää, kuin juoda lasillinen itsetehtyä, tuorepuristettua mehua? Mehua, joka on valmistettu tuoreista, juuri niistä sinun lempihedelmistä ja kasviksista? Mehua, jonka ravintoarvot hipovat taivaita ja jonka ensimmäiset terveysvaikutukset huomaat lähes saman tien? Kilpailijoita tuskin liiaksi löytyy.

TUOREPURISTETUT MEHUT

Itsetehtyjen mehujen hyödyt ovat todella suuret ja vaikuttavat. Ensinnäkin, tiedät tasan tarkkaan sen, mitä mehusi pitää sisällään. Ei enää yhtään säilöntäainetta, lisäainetta tai E-koodia. Toinen iso plussa on se, kuinka helposti suuri määrä kasviksia ja hedelmiä tuleekaan mehun muodossa nautittua. Ja lähes huomaamatta!

Keskimäärin 5-6 hedelmää tai kasvista sisältämät muutamien desien mehut ovat mahtava vaihtoehto porkkanoiden rouskuttamiselle ja appelsiinin pureskelulle. Kuka edes jaksaa tai saatikka sitten kerkeää syödä niin monta hedelmää esimerkiksi aamupalaksi? Kolmas tärkeä hyöty on mehujen puhdistava vaikutus ja ravintoaineiden nopea imeytyminen. Mehulinko tekee jo valmiiksi sen, minkä muutoin vasta ruuansulatuksesi tekisi; pilkkoo tärkeät aineet pienen pieneen kokoon.

TUOREPURISTETUT MEHUT

Oranssi mehu (2 lasillista) 

  • 3 appelsiinia
  • 2 porkkanaa
  • 600 g tuoretta ananasta

TUOREPURISTETUT MEHUT

Sopivaa mehulinkoa ostettaessa kannattaa pitää mielessä sen laadukkuus ja sitä kautta myös pitkäikäisyys. Hyvällä mehulingolla saa tehtyä useat vuodet mehua, kun taas huonompi (usein myös se kaikista halvin vaihtoehto) saattaa hajota valitettavasti heti alkuun. Jos et vielä mehulinkoa omista, olisi se varmasti fiksu vaihtoehto yhdeksi joululahjatoiveeksi! Vaikka mehulinko saattaa hieman toissijaiselta tuntua kodin pienkoneita ajatellessa, on se ahkerasti käytettynä hyvinvoinnin kannalta varmasti oleellisempi kuin vaikka leivänpaahdin.

TUOREPURISTETUT MEHUT

Vihreä mehu (2 lasillista) 

  • 4 omenaa
  • 2 pientä limeä
  • peukalon pään kokoinen pala inkivääriä

TUOREPURISTETUT MEHUT

Makuyhdistelmiä on rajaton määrä ja parasta mehujen puristamisessa itse onkin kaikki se kokeileminen ja maistaminen. Oivia puristettavia ovat muun muassa appelsiini, sitruuna, greippi, porkkana, kurkku, paprika, omena, marjat, ananas, päärynä, inkivääri ja selleri.

Huomattavasti virkeämpi mieli ja energisempi kroppa kiittävät mehujen puristamiseen liittyvästä vaivannäöstä aivan taatusti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!