Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

UNELMAELÄMÄNI JA ARVOT, JOTKA SITÄ OHJAAVAT!

Kuluvan syksyn aikana olen ymmärtänyt itsestäni enemmän asioita kuin oikeastaan koskaan elämäni aikana. Kasvu ja kehitys on ollut huimaa ja olen oppinut enemmän tiedostamaan asioita, joita minussa on ja hyväksymään ne huomattavasti paremmin kuin koskaan aiemmin. Tiedostan, että minulla on vielä loppuelämän mittainen oppimatka edessä, mutta se tuntuu pelkästään hyvältä. Oppiminen ja kehitys antavat elämälle merkityksen.

Täyttäessäni 29 vuotta edellisviikolla, en oikeastaan noteerannut asiaa sen enempää. Kävimme ystävien kanssa viikonloppuna hieman juhlistamassa syntymäpäiviä ja silloin se oikeastaan iski minuun, olen 29 vuotta ja mitä haluan elämältäni? Millaista on unelmaelämäni?

Visio on muuttunut useamman kerran elämäni aikana. Nuorempana sain palautetta siitä, että kuinka kunnianhimoinen olin ja kuinka tulen varmasti menestymään urallani. Ura oli tärkeä ja ajattelin, että haluan fokuksen elämässäni olevan urassa. 23 vuotiaana tapasin ex-mieheni, ura siirtyi arvomaailmassani alemmalle asteikolle ja perhe, ystävät ja usko muodostivat arvomaailmani topkärjen.

Nyt 29 vuotiaana, eronneena, koen vahvasti, että unelmaelämääni kuuluvat kaikki edellä mainitut komponentit. Ura on tärkeä, mutta enää menestyminen ei kiinnosta, vain se, että teen asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi ja mistä aidosti nautin. Ajattelinkin, että voisin vähän järjestellä omia ajatuksiani ja kerrata, mitkä ovat minulle tärkeitä arvoja, jotka ajavat tekemistäni ja onnellisuuttani.

Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?

1. Vapaus minulle merkitsee sitä, että saan tehdä asioita, joita rakastan. Saan käyttää päiväni haluamallani tavalla ja en ole liikaa paikkaan tai aikaan sidottu. Tällä hetkellä työtehtäväni tukevat hyvin arvoani ja pyrin pitämään muunkin elämäni niin, että tuo vapaus korostuu. Vapaus ei minulle kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin sinkku. Vapaus enemmäkin tarkoittaa sitä, että saan olla vapaa rakkaudessani ja minua  tai tekemisiäni ei rajoiteta turhaan.

2. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi on arvo, joka ei ollut minulle nuorempana millään lailla tärkeä. Pidin hyvinvointia itsestäänselvyytenä. Kahden masennusjakson jälkeen olen oppinut ymmärtämään, kuinka iso rooli hyvinvoinnilla on elämässämme. Terveys luo pohjan elämällemme ja kun pohja on hyvin valettu, muut asiat ovat huomattavasti helpompia saavuttaa. Terveyttä ei välttämättä arvosta ennenkuin sen kadottaa. Ikä on myös tuonut arvostusta fyysistä terveyttä kohtaan; haluan elää pitkän ja onnellisen elämän, joten liikunta ja terveellinen ruoka ovat vahvasti läsnä nykyään arjessani.

3. Perhe ja ystävät niputan yleensä yhteen, sillä läheiset ystäväni ovat läheisempiä kuin jotkut perheenjäseneni. Minulle lähipiiri luo turvaa ja heidän edessään olen oppinut olemaan heikko. Olen oppinut avautumaan ja kertomaan ajatuksiani ja pelkojani. Onnellisuus elämässä ovat toiset ihmiset.

4. Työ on arvoasteikollani korkealla ja tällä hetkellä se työn muoto hakee hieman muotoaan. Tarkoitan tällä sitä, että en työskentele koulutustani vastaavassa työtehtävässä ja vaikka kuinka nautin tästä tilanteesta, jossa elämäni on suht helppoa töiden osalta, tiedän, että muutos on edessä jossain kohtaa. Haluan työskennellä jatkossa yrittäjänä, sillä se, että koen oloni vapaaksi auktoriteetistä, on minulle tärkeää. Olen panostanut koulutukseeni monta vuotta huomatakseni, että koulutus ei vastaa sitä mitä haluan elämältäni.

Tulevaisuudessa aion löytää urani markkinoinnin ja viestinnän saralta. Syksyllä on ilmestymässä ensimmäinen kirjani ja tammikuussa toinen. Lisäksi haluan työskennellä markkinoinnin parissa auttaen yrityksiä hyödyntämään paremmin sosiaalista mediaa. Kuvaaminen kiinnostaa myös, joten haluaisin ensi kesänä päästä kuvaamaan ensimmäisiä hääkuvia.

Tällä hetkellä tämä blogi on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Saan purkaa ajatuksiani ja toteuttaa itseäni. Saan jakaa vinkkejä ja auttaa ihmisiä. Pieniä asioita, mutta mulle äärimmäisen tärkeitä. Rakastan tehdä luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä vaativia asioita ja koen, että blogi on siinä suuressa roolissa.

5. Ihmisten auttaminen on minulle äärimmäisen tärkeää. En ole edes oikeastaan aiemmin tajunnut sitä, mutta minulle se, että pystyn auttamaan toista ihmistä ja tukemaan häntä jossain asiassa on tietyllä tavalla elämän suola. Minulla ei ole voimakas hoivavietti, joten en puhu sen tyyppisestä auttamisesta. Puhun enemmänkin koutsaamisesta ja siitä, että pystyn omalla toiminnallani luomaan toiselle ihmiselle hyvää oloa tai helpottamaan häntä jollain tavalla.

Millaiset arvot sinua ajavat? Inspiroivaa maanantaita! 

 

P.S. Pahoittelut epäselvistä kuvista!

Mekko: Mohito

Kengät: Louboutin

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X