Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Peppi Pietikäinen
Uraboostaus

UNELMANA YRITTÄJYYS – HAASTATTELUSSA PEPPI PIETIKÄINEN

Peppi Pietikäinen on lähtenyt seuraamaan omia unelmiaan ja perustanut yrityksen, joka tarjoaa kauneuden ja terveyden alan yrityksille markkinointipalveluja erikoistuen sosiaaliseen mediaan. Nuori ja rohkea nainen työskentelee farmasian alalla tutkimuskouluttajana, opiskelee yhteisömanageriksi sekä treenaa ja kisaa bikini fitnessiä.

Peppi Pietikäinen

Yrittäjäperheen tytär Peppi Pietikäinen päätti perustaa yrityksen, joka yhdistää kaksi hänelle tärkeää asiaa

– Terveyspuoli on ollut vahvasti aina elämässäni, ja markkinointi taas on minua kiinnostanut pitkään. Haluan myydä ja markkinoida, mutta halusin tuoda alaan jotain uutta. Näin päädyin perustamaan Health Social:in. Tein tarvekartoitusta ja analysoin olemassa olevaa dataa ja huomasin, että usean terveyden ja kauneuden alalla toimivan yrityksen sosiaalisen median kanavissa olisi vielä parantamisen varaa. Elämme kuitenkin aikakautta, jolloin sosiaalinen media on vahvasti kaikkialla esillä.

– Olen aina itse ollut aktiivinen somen käyttäjä, sillä minua kiinnostaa myynti- ja markkinointipuoli sekä etenkin digitaalinen puoli, joka kehittyy koko ajan. Siinä on jatkuvasti uutta opittavaa. Minua kiehtovat asiat, joissa ei ole koskaan täysin valmis – asiat, joissa joutuu jatkuvasti opiskelemaan uutta ja kehittymään.

Yrittäjäksi lähteminen oli luonnollinen valinta. Esikuvana yrittäjyydessä ovat omat vanhemmat, jotka ovat kovalla työllä saavuttaneet sitä omaa unelmaa ja elämää. Se inspiroi, Peppi kertoo.

– Yrittäjyys on ollut todella kauan itselläni unelmana ja haaveena. Viime syksynä tuli oikea ajankohta eteen ja päätin, että nyt on pakko viedä asiaa eteenpäin. Olin miettinyt yrityksen perustamista jo pitkään, joten yrityksen perustaminen ei oikeastaan pelottanut. Ajattelin, että esteitä varmasti tulee matkalle, mutta koin, että taustajoukko on niin vahva, että oli helppo luottaa omaan tekemiseen ja osaamiseen.

– Tykkään tehdä, toimia ja kontaktoida ihmisiä. Yrittäjyydessä pääsen toteuttamaan sitä omaa visiota. Olen aika päämäärätietoinen luonteeltani, jos tulee esteitä eteen, en anna niiden lannistaa itseäni.

Peppi Pietikäinen

Varkaudesta Kuopion kautta Helsinkiin

Lukion jälkeen Peppi Pietikäinen muutti Jyväskylään, jossa vietti välivuoden miettien opiskeluvaihtoehtoja. Vuoden aikana tulevaisuus oli kirkastunut – terveyspuolelta löytyy tuleva ammatti. Peppi haki ensin liikuntatieteelliseen lukemaan terveyskasvatusta, jota luki vuoden verran. Terveyskasvatus ei kuitenkaan ollut ihan täysin se oma juttu, mutta sitten löytyi farmasia, joka tuntui heti omalta.

– Ihmisläheisyys ja työn keskittyminen ihmisen fysiologiaan, anatomiaan ja lääkkeisiin tuntui mielenkiintoiselta. Aloitin opinnot Kuopiossa, mutta vuoden jälkeen hain Helsingin yliopistoon ja jatkoin opinnot Helsingissä loppuun.

Tällä hetkellä Pepin arki koostuu päivätyöstä, omasta yrityksestä ja siihen liittyvistä asioista, kuten asiakaskontaktoinnista. Lisäksi Peppi treenaan aktiivisesti ja osallistuu syksyllä kisoihin bikini fitneksen osalta. Blogin kirjoitus sekä kaksi koiraa pitävät myös kiireisenä.

– Tykkään kiireestä ja koen, että toimin tehokkaammin, kun on paljon asioita menossa. Olen myös opintojeni kautta oppinut tuntemaan kroppaani paremmin; tiedän koska kroppaa väsyttää, osaan höllätä oikealla hetkellä ja tiedän missä omat rajat menevät.

– Hetken rauhoittuminen päivittäin on tärkeää. On hyvä miettiä asioita, mitä on meneillään, ovatko ne asiat mieleisiä itselle ja miltä ne tuntuvat? Joka päivä kannattaa kuunnella, miltä kehossa tuntuu. Mitä olen tänään tehnyt ja mikä on yleisfiilis. Jos yleisfiilis on positiivinen, eikä kroppa oireile millään tapaa, on kaikki hyvin. Naisilla yksi kehon oireilun merkki on esimerkiksi ihon kunnon heikkeneminen tai hiustenlähtö. Näistä oireista tietää, että aineenvaihdunnassa on jotain häikkää. Kehon kuunteluun ei ole mitään yhtä suoraa vastausta, eli se täytyy opetella itse.

Peppi Pietikäinen

Health Social ja yrittäjyys

Health Social on erikoistunut kauneus- ja terveysalan sosiaalisen median markkinointiin ja viestintään, Peppi kertaa.

– Tarjoamme yrityksille tai yksityisille toimijoille sosiaalisen median hallintaa kokonaisvaltaisesti tai asiakkaan toiveita kuunnellen. Palvelumuotomme on todella joustava. Sosiaalisen median nopeatahtisuus vaatii yrityksiltä paljon aikaa sitoutua sosiaaliseen mediaan. Palvelumme avulla yritys pystyy keskittymään omaan osaamiseensa tehokkaammin.

– Paljon on yrityksiä, jotka hoitavat sosiaalista mediaa, mutta meidän osaaminen on painottunut kauneus- ja terveyssektorille. Koska olemme erikoistuneet tähän segmenttiin, pystymme tuottamaan tehokkaammin optimoituja sisältöjä alan yrityksille.

Yrittäjyydessä parasta on itsemääräämisoikeus, Peppi toteaa.

– Pystyn itse sumplimaan aikataulut ja kun on treenit, jotka vievät oman aikansa, aikatauluttaminen onnistuu yrittäjänä helposti. Rakastan tehdä työtä ihmisten kanssa ja saada uusia kontakteja, joten uusiin ihmisiin tutustuminen on työssäni todella mielenkiintoista.

Tulevaisuudessa Peppi Pietikäinen haluaa työskennellä täyspäiväisesti yrittäjänä.

– Haluaisin tulevaisuudessa myös lisätä koulutuspalvelut yritykseni toimintaan, sillä opettaminen on lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä työskentelen vielä oman unelmani eteen, mutta haluaisin kokea sen tunteen, että olen saavuttanut oman unelmani.

Peppi kehottaa kokeilemaan rohkeasti yrittäjyyteen lähtemistä ja antaakin loistavan vinkin alkuun pääsemiseen.

– Laita paperille ylös kaikki mitä haluat saada elämässä ja tee itsellesi selväksi ne omat tavoitteet. Lähde sen jälkeen etsimään tukea, esim. nuorten yrittäjien järjestöistä. Tällaisista palveluista saa tarvittavaa tukea ja apua oman toiminnan taustalle. Kannustan kokeilemaan yrittäjyyttä, sillä riskit harvemmin ovat ylitsepääsemättömän suuria ja pääset tavoittelemaan omaa unelmaasi. Yrittäjyyden voi aloittaa helposti perustettavalla toiminimellä ja siitä sitten laajentaa tarvittaessa.

Peppi Pietikäinen

Mitkä kolme vinkkiä haluaisit antaa DailyChicin lukijoille uraboostausta ja etenkin yrittäjyyttä koskien?

  1. Mene rohkeasti kohti omia unelmia, tartu hetkeen ja uskalla yrittää!
  2. Hanki oikeanlaista verkostoa itsellesi, ole sosiaalisesti aktiivinen ja kontaktoidu.
  3. Pyri kylmäpäisyyteen sillä tavoin, että pystyt hallitsemaan asioita. Pyri myös tiedostamaan mihin omat voimavarasi riittävät, ettet polta itseäsi loppuun ja ylirasita itseäsi liikaa.
Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X