Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Mia Höytö
Uraboostaus

URAHAASTATTELUSSA MIA HÖYTÖ

Haastattelimme Mia Höytö Cosmeticsin perustajaa Mia Höytöä, jonka yritysidea syntyi rakkaudesta kauneutta ja luontoa kohtaan. Suomalaisten naisten iho joutuu koville Suomen vaativassa ilmastossa, mutta toimivia ja suomalaiselle iholle tarkoitettuja ihonhoitotuotteita voi olla vaikea löytää. Mia halusi tarttua haasteeseen ja kehittää itse hoitavan luonnonkosmetiikkasarjan.

Yhdessä parhaiden asiantuntijoiden kanssa kehitetty Ecocert-sertifioitu ihonhoitosarja lanseerattiin syksyllä 2012. Tällä hetkellä Mia Höytö Cosmeticsin tuotteita saa kahdeksasta eri maasta ja yritys kasvaa nopealla tahdilla. Mia Höydön tuotteita myy mm. Biodellyn verkkokauppa.

Mia Höytö

Miten päädyit perustamaan Mia Höytö Cosmeticsin ja minkä ikäinen olit silloin? Oletko kokenut joskus, että sinuun ei uskota, koska olet naisyrittäjä?

En löytänyt sopivia tuotteita omalle iholleni, joten pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin perustaa yritykseni. Halusin luoda sarjan, jossa tuotteet ovat toimivia ja luonnonmukaisia. Olin silloin 27 vuotias. En koe, että naiseus olisi vaikeuttanut työtäni.

Miten olet selättänyt vastoinkäymiset ja miten mielestäsi voi ennakoida virheitä?

Yrittäjyydessä vastoinkäymisistä selviää aina tilanteen mukaan tietysti eri tavalla, mutta yleensä ajatus siitä, että kaikki järjestyy auttaa. Hyvällä suunnittelulla voi minimoida riskejä, mutta yllätyksiä tulee aina. Kaikkeen ei valitettavasti voi varautua.

Mistä pidät työssäsi eniten ja mikä työssäsi on haastavinta?

Pidän työssäni eniten sen vaihtelevuudesta ja siitä, että saan tehdä juuri sitä mitä haluan. Haastavia hetkiä ovat odottamattomat tilanteet ja juuri se ettei kaikkeen osaa varautua.

Millainen on Mia Höydön työpäivä?

Samanlaista työpäivää ei oikein ole, joten päivät vaihtelevat muun muassa uusien tuotteiden kehityksen, markkinoinnin, suunnittelun ja paperitöiden parissa.

Miten työsi on vaikuttanut elämäntyyliisi? Poikkeaako se jotenkin entisestä elämäntyylistä?

Toki yrittäjän elämä on erilaista, sillä töitä on paljon ja omalla tavallaan on osana yritystä koko ajan.

Jos saisit aloittaa kaiken alusta, muuttaisitko mitään?

En muuttaisi, sillä kaikella on tarkoituksensa. Olisin toki viisaampi ja toimisin monissa asioissa eritavalla, koska tietäisin enemmän, mutta olen onnellinen siitä, että polkuni on ollut juuri tällainen.

Mia Höytö kokemuksia

Mistä haet inspiraatiota? Onko sinulla jotain ideologiaa tai arvoja mitkä näkyvät työssäsi?

Haen inspiraatiota kaupungeista. Rakastan kaupungilla kävelyä. Luonnonmukaisuus, puhtaus ja lempeys ovat asioita, jotka ohjaavat työtäni.

Mikä motivoi sinua?

Työn kiinnostavuus ja ihmiset.

Mikä on ollut yrityksesi suhteen voitokkain hetki? 

Niitä on onneksi mahtunut monia, mutta viime aikaisin oli Taiwaniin tekemämme sopimus.

Mitä sinun mielestä menestys tarkoittaa? Nimeä kolme taitoa, joita tarvitaan menestymiseen?

Menestynyt voi olla monella tapaa. Minusta ihminen on menestynyt, jos tekee sitä mitä rakastaa ja on onnellinen omista valinnoistaan ja elämästään. Yrityksen menestymiseen tarvitaan vahvaa visiota, periksiantamattomuutta ja hyvää positiivista asennetta.

Millaisia ominaisuuksia nuorilta naisia pitäisi löytyä, jos he haluaisivat menestyä työelämässä?

Reipas, ulospäin suuntautunut ja iloinen nuori pärjää varmasti.

Mitkä ovat sinun vinkkisi jaksamiseen?

Työajat ovat tärkeät, vaikka niistä voi/täytyy välillä joustaa. Lisäksi jokin muu intohimo työn lisäksi auttaa jaksamaan, kun ajatukset saa välillä ihan muualle. Minulla se on hevonen, mutta se voi olla vaikka lenkkeily, kunhan siitä oikeasti nauttii.

Mitkä kolme vinkkiä antaisit oman uran boostaukseen nuorille naisille?

Tee sitä mitä rakastat. Opiskele ja tutustu ihmisiin.

Kuinka voi saavuttaa haluamansa?

Uskomalla itseensä ja pitämällä fokuksen haluamassaan.

Mitä haluaisit vielä sanoa?

Usko unelmiisi <3

 

DailyChicin Maria testasi Mia Höydön upeita tuotteita. Käy lukemassa kokemukset ja testitulokset tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X