Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

USKALLA VAIN! 9 VINKKIÄ ROHKEAMPAAN ELÄMÄÄN

Kävin Naistenpäivänä (jo jokunen tovi sitten siis) Kalevala-Korun järjestämällä aamupalalla, jossa lanseerattiin kuvanveistäjä Kim Simonssonin ja kultaseppä Kirsti Doukasin luoma Sylkevä tyttö -korusarja. Sylkevä tyttö ja Lätäkkö tyttö -korujen tarkoituksena on herättää ajatuksia ja kyseenalaistaa ne stereotypiat, joita naisiin kohdistetaan. Aamupalalla kerrottiin myös kahden viikon #uskallavain -haasteesta, jonka tuotot lahjoitetaan Tyttöjen talo -toimintaan. Haasteen ideana oli jakaa omia kokemuksiaan siitä, kuinka on rikkonut naiseuteen liittyviä normeja ja lisäämällä ne someen #uskallavain ja #kalevalakoru hashtagien kera. Haasteaika umpeutui jo, mutta ajattelin, että voisin ongelmanratkaisukeskeisenä ihmisenä kerätä yhteen 10 vinkkiä rohkeampaan elämään!

1. Pyri aina olemaan oma itsesi

Me ihmiset olemme helposti kuin kameleontteja, vaihdamme väriä eri ihmisten seurassa ja meillä on monta eri hattua eri tilanteisiin. Tämä on varsin luonnollista; tiettyjen ihmisten seurassa tietyt piirteet sinussa korostuvat ja toisaalta taas erilaiset tilanteet korostavat erilaisia puolia sinusta. Tärkeää on kuitenkin pysyä tilanteesta huolimatta autenttisena itselleen! Löydä äänesi, sano rohkeasti omat mielipiteesi ja kerro mitä tunnet. Millaiset elämänarvot ajavat sinua eteenpäin? Mitkä asiat koskettavat sinua ja ovat tärkeitä sinulle? Kerro rohkeasti oma mielipiteesi ja seiso sen takana. Jokaisella meistä on oikeus mielipiteisiimme ja on täysin ok olla eri mieltä. Älä sano asioita miellyttääksesi muita, sillä ennen pitkään kadotat vaan itsesi.

2. Tee selväksi omat rajasi ja opi sanomaan ei

Rohkeutta on sanoa myös ei. Moni nainen kokee tärkeäksi olla aina hyvä eri rooleissa (hyvä äiti, hyvä työntekijä, hyvä puoliso) ja tämä voi uuvuttaa. Aina ei tarvitse jaksaa ja olla täydellinen, on täysin ok, että koti ei ole aina tiptop-kunnossa tai että välillä huomaa ettei ole se unelmapuoliso omalle kumppanille. On täysin hyväksyttävää sanoa ei, sillä mitä kauemmin sanot kyllä, ihmiset olettavat, että jaksat kaiken vaikka hitaasti vajoaisit kuorman alle. Mieti omat voimavarasi ja opi sanomaan ei. Se jos mikä on rohkeutta.

3. Haasta itseäsi

Tee arjessa pieniä asioita, joilla haastat itseäsi. Mieti 10 rohkeutta vaativan asian lista. Asiat voivat olla hyvin erilaisia. Ne voivat olla arjen pieniä asioita tai suurempia asioita. Listaan voi kuulua esim. päivän ajan hymyileminen vastaantuleville ihmisille tai vaikkapa kertomalla joku henkilökohtainen asia ystävällesi. Toteuta listan asiat vähintään yksi viikossa -tahdilla. Tämä harjoitus taatusti voimaannuttaa ja antaa rohkeutta elämän tulevia haasteita varten!

4. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos

Mielestäni elämässä on yksi simppeli, mutta voimakas ohje: älä mieti mitä muut ajattelevat sinusta. Koen, että on turhaa tuhlata aikaa miettien mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Mitä väliä sillä on? Ei niin mitään! Olen itse oppinut, että oman elämäni kannalta minulle ei ole merkitystä mitä hyvän päivän tutut tai tuntemattomat minusta ajattelevat.

5. Tunne itsesi ja tunnista omat voimavarasi

Rohkeuden ja itsensä johtamisen kannalta on äärimmäisen tärkeää tunnistaa millainen itse on ihmisenä, mitkä ovat omat heikkoudet ja vahvuudet ja mitkä ovat ne voimavarat, jotka ajavat eteenpäin. Kannattaako heikkouksia sitten kehittää? Se onkin hyvä kysymys, toisaalta kyllä, jos heikkoudet häiritsevät arkielämää, mutta mielestäni vahvuuksien kehittäminen on tärkeämpää ainakin työmarkkinoita ajatellen. Työmarkkinoilla kuitenkin ostetaan sitä osaamista, joten mitä vahvempaa osaaminen on, sen parempi. Omia vahvuuksia kehittämällä pääsee elämässä pitkälle.

6. Tee rohkeasti virheitä

Kun huomaat tehneesi virheen, älä vaivu epätoivoon ja itsesääliin, sillä virheet kuuluvat elämään ja ne ovat arvokkaita oppimisen kannalta. Sen sijaan mieti objektiivisesti ja analyyttisesti miten asian olisi voinut tehdä paremmin? Olisiko jotain voinut tehdä toisin? Ja ota opiksi virheistäsi. Esim. jos erheesi koskee päätöksentekoa ja koit, että teit virhepäätöksen, palaa tilanteeseen, jossa päätit asiasta. Hyvä päätöksenteko lähtee aina jonkun päätöksen tekemisestä ja siinä pysymisessä. Niillä tiedoilla, joita sinulla oli kun teit päätöksen ja siinä tilanteessa, jossa teit päätöksen, koitko että päätös oli oikea? Lopputulostahan emme voi etukäteen tietää. Jos koet, että vieläkin päätyisit samaan päätökseen ja päätös oli siinä tilanteessa ja niillä tiedoilla oikea, olet tehnyt aikanaan oikean päätöksen ja täten asiasta on turha syytellä itseään. Jatka elämääsi ja muista, että virheiden kautta oppii eniten!

7. Älä ole itsellesi liian ankara

Muista, että olet riittävä sellaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse taipua muiden muotteihin. Älä puhu ikinä itsellesi alentavasti, vaan rohkaise ja kannusta itseäsi parempiin suorituksiin! Toimi itsesi omana cheerleaderina! Rakasta itseäsi ja muista, että olet mahtava yksilö!

8. Tiedosta omat tunteesi

Monesti tunteet ottavat meistä ihmisistä vallan ja pelko siirtää kaiken sen rohkeuden syrjään mitä aiemmin koimme. Pelko on voimakas primitiivinen tunne, jonka tarkoituksena on ollut auttaa meitä ihmisiä selviytymään hengissä. Oletko ikinä kuullut mistä englanninkielinen sana fear muodostuu? FEAR= False Evidence Appearing Real. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinnitämme huomiomme asioihin, jotka eivät kuitenkaan ole todellisia ja joilla ei ole substanssia, mutta koemme vahvasti, että ne uhkaavat egoamme. Muista, että se pelko ei todellakaan aina ole realistista, vaan useimmin se on vain voimakas tunnereaktio.

9. Muista, että elämä ei ole niin vakavaa

Rohkeutta on myös ymmärtää, että elämä ei ole niin vakavaa, Taylor Swiftin sanoin: shake it off!

Kuvissa mulla on Sylkevä tyttö -riipus. Kiitos Kalevala Koru!

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X