Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Vinkit kestävään juhlameikkiin
Päivä Prinsessana

SOKOS HYVÄ OLO: VINKIT KESTÄVÄÄN JUHLAMEIKKIIN

Yhteistyössä: Sokos Hyvä Olo 

Päivä Prinsessana -hyväntekeväisyystapahtuman aamu alkoi meikkauksella Sokoksen Hyvä Olossa. Meikin prinsessalle loihti Heli Grönroos, joka myös vastasi kysymyksiimme koskien kestävän juhlameikin tekoa ja kevään 2016 meikkitrendejä. Lue vinkit kestävään juhlameikkiin, miten onnistut meikkipohjan teossa ja miten teet meikin, joka näyttää hyvältä myös valokuvissa!

Vinkit kestävään juhlameikkiin

Mitä tulee ottaa huomioon juhlameikin tekemisessä?

Ensinnäkin ihotyypille tulee valita sopivat tuotteet tarkoittaen esimerkiksi kosteusvoidetta meikin alle. Meikissä käytetään ihotyypille sopivia tuotteita, esimerkiksi pohjameikit valitaan kuivalle tai rasvoittuvalle ihotyypille tarpeen mukaan. Juhlameikissä kannattaa käyttää kunnon pohjustustuotteita, jotka takaavat, että meikki pysyy paikallaan ja siistinä koko juhlapäivän. Kannattaa myös ottaa huomioon, onko kyseessä päivä- vai iltajuhla, vai molempia. Jos kyseessä on päiväjuhla, meikki voi olla sävyiltään kevyempi, iltajuhlassa taas suositaan tummempia sävyjä. Koko päivän kestävissä juhlissa meikki voi olla jotain tumman ja vaalean väliltä, paitsi jos asiakas toivoo meikistä hieman tummempaa ja näyttävämpää.

Vinkit kestävään juhlameikkiin

Miten tehdään läpi juhlien kestävä meikkipohja?

Meikki tulee pohjustaa hyvin. Hyviä tuotteita rasvoittuvalle iholle ovat sellaiset, jotka auttavat pitämään ihoa mattapintaisena ja kiinnittävät meikin hyvin. Kuivalle iholle taas valittaisiin erityyppinen pohjustustuote; ongelmana ei niinkään ole meikin pysyvyys, kun iho ei rasvoitu, eikä näin ollen ala esimerkiksi kiiltämään.
Silmämeikissä kannattaa ehdottomasti käyttää pohjustustuotetta, ja sen käyttöä suosittelen myös arkimeikissäkin. Pohjustusaine pitää silmämeikin paikoillaan, eikä meikki lähde kasaantumaan luomivakoon. Meikin kiinnitykseen taas suosittelen irtopuuteria, joka kiinnittää meikkipohjan.

Ripsiväriksi kannattaa valita täysin vedenkestävä, tai sitten esim. Sensai 38, joka lähtee vain lämpimällä vedellä pois, näin silmämeikki ei suttaannu helposti kesken päivän.

Vinkit kestävään juhlameikkiin
Näkyvätkö jotkin tietyt meikkitrendit nyt meikkauksessa?

Kulmat ovat tällä hetkellä todella tärkeät. Kulmien tulee olla huolitellut ja niihin panostetaan. Markkinoilta löytyy tällä hetkellä todella paljon erilaisia kulmatuotteita, kuten kyniä, vahamaisia kulmatuotteita ja paletteja, joissa on puuterimaista ja vahamaista tuotetta yhdessä. Vahamaisella kulmatuotteella rajataan ja kevyesti väritetään kulmaa ja puuterimainen lisätään päälle ja sillä kiinnitetään kulmat. Keväällä myös pastellisävyt nostavat päätään, juhlameikissä tosin kannattaa olla hieman tummuutta ja syvyyttä.

Millainen meikki näyttää hyvältä valokuvissa?

Kannattaa suunnitella etukäteen, tulevatko kuvat olemaan värillisiä vai mustavalkoisia. Mustavalkoiset kuvat vaativat meikiltä hieman enemmän kontrastia. Valokuvissa meikki saa olla myös vahvempi, jotta meikki näkyy.

Vinkit kestävään juhlameikkiin

Mitä eroa on esimerkiksi vanhojentanssi-, valmistujais- ja häämeikillä?

Vanhojentanssi- ja valmistujaismeikeissä sävyt valitaan usein niin, että ne sointuvat pukuun. Asiakkaan ollessa nuori meikin ei kannata olla liian vahva, vaan ennemminkin asiakkaan parhaita puolia korostava. Häämeikissä otetaan enemmän huomioon morsiamen persoonallisuus; onko klassinen morsian vai onko morsian tyyliltään rockimpi. Häämeikki saa olla enemmän romanttinen, valitaan heleitä sävyjä, usein silmämeikissä käytetään vaaleanpunaisen ja ruskean sävyjä ja poskipunat ovat heleitä. Kaikki meikit kuitenkin tehdään asiakkaan toivomusten mukaan.

Millaisia ovat kevään 2016 meikkitrendit ajatellen esim. kevään valmistujaisjuhlia?

Varjostus, korostus ja strobing ovat tämän kevään meikkitrendejä. Strobingissa luodaan valoa ja hehkua kasvoille käyttäen erilaisia korostustuotteita. Kun tehdään Strobing-meikkiä juhlatilaisuuteen, kannattaa olla varovainen, ettei meikistä tule liian kiiltävää ja etenkin ottaa tämä huomioon valokuvia otettaessa. Strobing-meikki toimii paremmin esimerkiksi muotikuvauksissa, mutta potrettikuvissa se ei ole välttämättä paras mahdollinen meikkityyli.

Vinkit kestävään juhlameikkiin

Kuvat: Milla Grönman Photography

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X