Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Vinkit shoppailuun
Chic-lifestyle

VINKIT FIKSUUN SHOPPAILUUN

Kauppojen ikkunoiden teippaukset ja sähköpostikirjeet huutavat isoilla kirjaimilla ”ALE”, ”ALEN loppurysäys” tai ”Jo alennetuista tuotteista -15% lisäale”. Ketäpä ei moiset viestit houkuttaisi kiiruhtamaan ostoksille ja nappaamaan parhaat päältä?

Shoppailussa ja etenkin ale-shoppailussa kannattaa kuitenkin pitää jonkinlainen järki, ettei tule tehtyä hätiköityjä ja tarpeettomia ostoksia. Tässä muutamat vinkit shoppailuun, joita voisi olla hyvä miettiä ennen kauppoihin säntäämistä.

1. Aseta budjetti shoppailulle. Määrittele kuinka paljon voit enintään käyttää rahaa ostoksiin ja pidä siitä tavoitteesta päättäväisesti kiinni. Jos shoppailet useammassakin liikkeessä tai useampana päivänä, niin kannattaa kirjata ostoksia ylös, jottei tule vietyä suunniteltua budjettia pakkaselle. Kannattaa muistaa, että budjetin ylittäminen on jostain muusta mukavasta aina pois.

Vinkit shoppailuun

2. Liittyy hieman ensimmäiseen kohtaan eli suunnitelmalliseen rahankäyttöön: mieti kaksi kertaa ennen kuin ostat luotolle. Ei ole mukavaa maksella aiempia ostoksia vielä silloinkin, kun tulee seuraava alekausi vastaan. Silloin on jo uudet mieliteot ja tarpeet edessä.

3. Mieti mitä tarvitset ja tee niistä lista tärkeysjärjestyksessä (1. takki, 2. housut, 3. treenipaita…?) ja katso sitten budjetin puitteissa mihin kaikkeen raha omalta toivelistalta riittää. Osta vain mitä tarvitset, vaikka onkin kyse alennuksista. Ei kannata ostaa turhia tavaroita ja vaatteita, jotka kannat kaupasta kotiin vain kaapin perälle odottelemaan käyttöä.

4. Naiset sortuvat tähän viimeiseen kohtaan aivan liian usein. Varmasti miehiä useammin. Erityisesti alennusmyynneissä. Ja mikä se pahe on? Se, että ostetaan väärän kokoisia vaatteita. Usein vielä siten, että ostetaan hieman liian pieniä vaatteita ja odotetaan ihmettä, että ne mahtuisivat jonain päivänä päälle. Tässä kohtaa kannattaa miettiä seuraavaa ennen kortin vilauttamista kassalla: voihan se olla, että vaate mahtuu vielä jonain päivänä päälle, mutta onko se silloin enää muodikas tai vastaako se tuolloin omaa tyyliäsi tai istuuko vaate vartalolle laisinkaan, kun vihdoinkin pystyt sen oikeasti sovittamaan päällesi. Väärän kokoisia vaatteita ei vain yksinkertaisesti kannata ostaa. Kaikki kirpputorit ovat pullollaan vaatteita, joissa on vielä hintalaput paikoillaan. Yksi syy niihin lienee hutiostokset väärän koon vuoksi.

Vinkit shoppailuun

Valmistaudu siis alennusmyynteihin ja shoppaile fiksusti:
– Aseta budjetti ja pysy siinä.
– Vältä luotolle ostamista.
– Mieti mitä todella tarvitset.
– Osta vain sopivan kokoisia vaatteita.

This article has 2 comments

  1. Aleksi

    En ole mikään shoppailija ihminen, mutta myönnän että itekin houkuttelis menemään kaupoille kun ale ale ale joka puolella. Hillitsen silti itseni^^

    • Katariina Helén

      Hienoa Aleksi! Nimenomaan tuota itsehillintää pitäisi näissä asioissa opetella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!