Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Vinkit työhakemukseen
Uraboostaus

VINKIT EROTTUVAAN KESÄTYÖHAKEMUKSEEN

Nyt on viimeistään aika lähettää työhakemukset tulevaa kesää varten. Koska samaa työpaikkaa voi hakea sadat tai tuhannet nuoret, on hyvä tietää kuinka hakemuksen avulla voi erottautua. Oikea kokemus ja asenne eivät nimittäin riitä, jos ne eivät tule hakemuksessa esiin. DailyChic kokosi parhaat vinkit työhakemukseen.

Usein työnantajalle lähetetään ansioluettelo sekä työhakemus, joskus myös videoviesti. Ansioluettelossa kerrotaan faktapainotteisesti koulutus ja työkokemus ja vasta hakemuksessa kerrotaan tarkemmin miksi olisi sopiva kyseiseen tehtävään. Ansioluettelossa tärkeintä on selkeys ja nopea luettavuus, ja työhakemuksessa puolestaan omien kykyjen positiivinen esilletuonti työnantajan näkökulmasta.

OHJEET ANSIOLUETTELON KIRJOITTAMISEEN

 1. Noudata selkeää kaavaa ja pyri siistiin ulkoasuun. Rekrytoijat käyvät läpi satoja hakemuksia, joten heidän on hyvä löytää vaaditut tiedot nopeasti ansioluettelosta. Hyvän pohjan ansioluettelolle löydät esimerkiksi täältä.
 2. Moni pohtii, kannattaako ansioluettelossa mainita kaikki työkokemus vai ainoastaan tehtävän kannalta olennainen työkokemus. Yleispätevää ohjetta on vaikea antaa, mutta nuoren työnhakijan kannattaa mainita kaikki työkokemus. On hyvä myös avata sitä, mitä kyseiseen tehtävänkuvaan on kuulunut pelkän tittelin sijaan.
 3. Ansioluetteloon kannattaa lisätä kuva, sillä sen avulla on mahdollista erottautua. Vältä liian rentoa, mutta myös toisaalta liian virallista kuvaa. Ja hymy kannattaa aina!

Vinkit työhakemukseen

OHJEET TYÖHAKEMUKSEN KIRJOITTAMISEEN

 1. Pyri kertomaan hakemuksessa asiat mahdollisimman lyhyesti, mutta kattavasti. Hakemuksen on hyvä mahtua yhdelle sivulle.
 2. Personoi hakemuksesi jokaiseen hakemaasi työpaikkaan sopivaksi. Yleispätevällä hakemuksella et todennäköisesti vastaa juuri niihin vaatimuksiin, mitä kyseisessä työpaikassa toivotaan etkä myöskään vaikuta motivoituneelta hakijalta.
 3. Hakemus kannattaa rakentaa seuraavien kappaleiden varaan: kerro ensimmäisessä miksi haet kyseistä työtä ja pyri herättämään vastaajan mielenkiinto. Erityisesti hakemuksen alku on tärkeä, se voi määrittää lukeeko rekrytoija hakemuksesi loppuun saakka. Vältä ”Olen 20-vuotias ylioppilas Jyväskylästä” –tyyppisiä aloituksia.

Toisessa kappaleessa kerro osaamisestasi ja liitä osaamisesi haettavaan tehtävään ilmoituksessa vaadittujen ominaisuuksien perusteella. Viimeisessä kerro hieman itsestäsi ihmisenä ja kuvaile miten persoonasi sopii kyseiseen tehtävään. Lopuksi voit lisätä palkkatoiveesi ja kertoa halukkuudestasi tulla haastatteluun.

 1. Kerro hakemuksessa itsestäsi ja osaamisestasi työnantajan ja työtehtävän kannalta, eli markkinoi itseäsi äläkä vain kuvaile itseäsi. Vaikka sinulta puuttuisi työkokemusta, arvostavat työnantajat innokasta asennetta.
 2. Sido kuvailemasi asiat esimerkkeihin: jos olet esimerkiksi pidetty työntekijä, kerro miten se on ilmennyt aiemmissa tehtävissäsi. Pelkät adjektiivirimpsut eivät vakuuta työnantajaa.
 3. Ja lisäksi: muista tarkastaa hakemus kirjoitusvirheiden varalta ja muista lähettää hakemus hyvissä ajoin!

Vinkit työhakemukseen

Henna Johansson

This article has 1 comment

 1. Vilhelmiina Lyydia

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Todella ajankohtainen postaus ja mahtavia vinkkejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!