Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Chic-lifestyle

10 VINKKIÄ: MOTIVAATIOTA OPISKELUUN

Kaikille tulee varmasti hetkiä, kun tuntuu, ettei motivaatiota löydy laisinkaan koulujuttujen tekemiseen. DailyChicin Julia kokosi teille 10 vinkkiä, miten saat pidettyä opiskelumotivaatiota yllä.

IMG_4090

  1. Löydä oma opiskelutekniikkasi. Selvitä itsellesi, millä tavalla opit parhaiten ja mikä herättää mielenkiintosi. Pyydä opettajaa huomioimaan myös sinunlaisesi oppijat, näyttämällä esimerkiksi enemmän kuvia tai kertomalla esimerkkejä. Sovella hyväksi kokemaasi tyyliä kokeisiin valmistautuessa. Tällä tavalla opit parhaiten ja uskot kykyihisi!
  2. Hanki uusia koulutarvikkeita. Niinkin pieni asia kuin uudet värikynät tai uusi pirteän värinen penaali saattavat innostaa opiskelun pariin hetkeksi. Tämä keino tuskin nostaa motivaatiota pysyvästi, mutta esimerkiksi koeviikolla uudet ja toimivat tarvikkeet saattavat piristää!
  3. Huolehdi elämän kaikista osa-alueista. Usein etenkin stressin keskellä opiskelija uuvuttaa itsensä erilaisilla kouluasioilla ja niistä murehtimisella. Elämään kuuluu muutakin kuin koulu! Huolehdi siitä, että nukut kunnon yöunet, syöt monipuolisesti ja vietät aikaa kavereiden ja harrastusten parissa. Näin saat energiaa myös itse koulunkäyntiin, joka sujuu nopeammin ja tehokkaammin.
  4. Kiinnitä huomiota työtilaan. Kotoa kannattaa etsiä mahdollisimman rauhallinen, valoisa ja siisti opiskeluympäristö, jossa on helppo keskittyä tehokkaasti olennaiseen asiaan. Koulussa työympäristössä eniten vaikutusta on melulla, josta voi myös huomauttaa opettajalle.
  5. Kirjoita muistiinpanot värikkäillä kynillä. Lempivärillä kirjoitettua tekstiä on tietysti kaikkein mieluisinta lukea!

IMG_4089

  1. Tee itsellesi selväksi, minkä takia opiskelet. Selkeä päämäärä ja haaveet kantavat pitkälle. Onko sinulla unelma-ammatti, jonne vaaditaan tietynlaista osaamista? Haluatko matkustella englanninkielisissä maissa? Haluatko tietää lisää historian tapahtumista?
  2. Älä vertaile itseäsi muihin!  Jokainen oppii asiat omalla tavallaan ja omalla vauhdillaan. Tärkeää onkin, ettet vertaa itseäsi täysin erilaiseen oppijaan.
  3. Iloitse onnistumisista! Ylititkö itsesi ja teit läksyt huolella? Saitko oikean vastauksen matikan tehtävästä? Iloitse ja nauti pienistäkin onnistumisista! Lupaa itsellesi vaikkapa suklaalevy hyvin tehdystä työstä.
  4. Muista kuinka ainutlaatuinen mahdollisuus opiskelu onkaan. Maailmassa on edelleen paljon lapsia, joiden suurin unelma on päästä kouluun. Täällä Suomessa jokaisella on oikeus ja velvollisuus käydä koulua, joten siitä kannattaa olla kiitollinen.
  5. Pyri löytämään positiivinen asenne opiskelua kohtaan. Asenteella on todella suuri merkitys niin opintojen kuin melkein minkä tahansa asian kohdalla. Jos positiivinen ajattelu ei ole luontaista, sitä voi myös harjoitella! Keksi ja kirjoita paperille kymmenen positiivista asiaa koulusta ja yritä palauttaa ne mieleen aina, kun opiskelu tuntuu vastenmieliseltä.

DailyChic toivottaa kaikille tsemppiä opiskeluun! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!
X