Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Vinkkejä verhojen ripustamiseen
DIY ja Sisustus

TIESITKÖ TÄTÄ VERHOJEN KIINNITTÄMISESTÄ?

Verhot ovat sisustuksen kulmakivi. Mikä tahansa huone näyttää kolkolta ilman verhoja ja verhoilla on myös tärkeä osa huoneen kaikumisen vähentämisessä.  Tässä hyviä vinkkejä verhojen ripustamiseen.

Verhokiskot voivat tuoda monille mieleen karut verhokiskon peitelevyt, jotka asennettaan katonrajaan peittämään verhokiskot. Kiskoja ei kuitenkaan tarvitse välttämättä peittää. Katon kanssa samaa sävyä olevat verhokiskot nimittäin häviävät hyvin kattoon. Verhokiskoja saa myös seinäkannakkeilla, jolloin kiskot kiinnitetään seinään katon sijasta. Myös tällöin kiinnitys on huomaamaton, eikä peitelevyä tarvita.

Vinkkejä verhojen ripustamiseen

Erityisesti matalaan huoneeseen kiskot kannattaa kiinnittää kattoon. Kattoon kiinnitettynä verhot alkavat katon rajasta ja luovat illuusiota korkeammasta huonekorkeudesta. Tällöin verhojen ripustamiseen kannattaa käyttää verhokoukkuja, jotka tulevat verhon takana olevaan verhonauhaan. Verhonauhassa tulee tällöin olla koukuille paikat, joista ripustettuna verhon yläreuna tulee katon rajaan. Perinteisillä verhonipsuilla ei kannata ripustaa verhoa, ellei kiskojen edessä ole peitelevyä. Verhokoukku on huomaamaton ripustustapa, joka ei jää näkyviin, toisin kuin verhonipsut.

Vinkkejä verhojen ripustamiseen

Ikean valmisverhojen verhonauha taipuu monenlaiseen ripustustapaan.

Verhokiskoja uusittaessa kannattaa ottaa tarkat mitat huoneesta. Mikäli kiskon mitta on yli 3 metriä, kannattaa pyytää tarjouspyyntö paikalliselta verhokiskojen toimittajalta. Pitkien kiskojen hankkiminen tulee monesti halvemmaksi mittatilauksena, kuin kaupasta valmiskiskoina ostettuna, sillä valmiskiskojen valikoima vaihtelee suuresti.  Lisäksi valmiskiskoja ei välttämättä saa tarpeeksi pitkänä ja kiskoja joutuu rakentamaan paloista, sekä lyhentämään käsin ennen asennusta.

Vinkkejä verhojen ripustamiseen

Mikäli aiot pitää kaksinkertaisia verhoja, tulee kiskoja olla kaksi. Kiskojen väliin on hyvä jättää n. 10 cm, jotta verhot mahtuvat laskostumaan. Verhokoukut taas kannattaa kiinnittää verhonauhaan tasaisin n. 10-12 cm välein, jolloin verhon rypytys olisi mahdollisimman siisti ja tasainen. Myös verhon pituus kannattaa mitata tarkkaan, jotta se ei laahaa maassa tai jää liian korkealle lattiasta. Myös ripustusmenetelmä vaikuttaa verhon pituuteen. Verhonipsuilla kiinnittäessä verho saa olla 1-2 cm lyhyempi, kuin verhokoukuilla ripustaessa.

Kuvissa Vallilan Hymy -kankaasta itse ommellut verhot, jotka on kiinnitetty verhokoukuilla verhokiskoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajantasalla DailyChicin uusista julkaisusta ja tapahtumista!