Kurkkaa myös somekanavat alla olevista ikoneista! <3
Uraboostaus

YHDEKSÄSSÄ KUUKAUDESSA TÄYSIPÄIVÄISEKSI BLOGGAAJAKSI: TILANNEKATSAUS HEINÄ- JA ELOKUU

Lupasin, että tämän projektin aikana tulen kertomaan tarkemmin missä mennään rahallisesti ja, että jaan teille kaikki mahdolliset vinkit koskien ammattibloggaamista. Tässä postauksessa käyn nyt tarkemmin haasteen tilanteen läpi heinä- ja elokuun ajalta.

Mulle rehellisyys on yksi tärkein arvoista. Haluan olla teille kaikille rakkaille lukijoille rehellinen ja antaa teille mahdollisimman paljon. Aloittaessani tän projektin, olin intoa täynnä, että jes, tästä tää lähtee ja kaikki tulee menemään todella hienosti. Tällä hetkellä mulla on tän projektin osalta sellainen fiilis, että tekis mieli lopettaa koko typerä projekti. Syy siihen on hyvin yksinkertainen; aloitin projektin raha edellä ja tällä hetkellä en koe, että tämä olisi mitenkään järkevää ja mun arvojen mukaista. Jollet ole lukenut tätä postausta, tee se, sillä se saattaa avata hieman enemmän taustoja.

Mä olen ihmisenä melkoisen periksiantamaton. Jos mä jotain päätän, niin mun on vaikea luopua ajatuksesta. Siksi en suostu luopumaan tästäkään projektista. Mä teen tän ja teen tän hiton hyvin. Mun täytyy nyt vaan saada mindset, jossa näen, että tää oikeasti kontribuoi jollain järkevällä tavalla.

Kun lähdin tekemään koko projektia, olin hyvinkin eri tilanteessa. Työskentelin täyspäiväisesti finanssialalla ja ajatuksenani oli, että tää ikäänkuin olisi projekti siinä sivussa. No hyvin nopeasti kävi ilmi, että eihän se nyt ihan niin menekään. Töitä on tehtävä ihan hurja määrä, että postauksia tulee tarpeeksi, jotta päästään noihin mun toivomiin lukuihin. Jätin mun työn finanssialalla, koska koin, että se ei ole enää mun arvojen mukaista ja lisäksi halusin tehdä oikeasti jotain luovaa ja halusin kokea työni aidosti mielekkääksi. Tällä hetkellä todellakin työskentelen arvojeni mukaisesti.

Tässä on ote kirjoituksesta 9 kuukaudessa täysipäiväiseksi bloggaajaksi: rahalliset tavoitteet, jossa avaan nämä rahalliset tavoitteeni.

”Osatavoitteeni ovat seuraavat:

Heinäkuu: heinäkuussa tulen keskittymään prospektointiin, eli etsin sopivia asiakkaita ja pyrin saamaan markkinointipäättäjien yhteystiedot. Teen valmiita ideoita ja suunnitelmia yhteistyöpostauksista, joita esitän prospekteille. Heinäkuussa keskityn siihen, että saan kaikki käytännön asiat rullaamaan, kuten prosessikuvauksen, aikataulutuksen ja laskutuksen. Huolehdin myös, että DailyChic.fi-sivusto on päivitettynä ajan tasalle ja hion somekanavat kuntoon. Pyrin myös huomioimaan mahdolliset epäkohdat ja kiinnittämään huomion asioihin, jotka eivät ole minulle täysin selviä. Luulen kuitenkin, että tämän kuukauden aikana herää paljon kysymyksiä ja huomaan, kuinka vähän bloggaamisesta ja sisältömarkkinoinnista oikeastaan tiedän. 

Elokuu: tehdä kauppaa 500 eurolla

Syyskuu: tehdä kauppaa 1000 eurolla

Lokakuu: tehdä kauppaa 1500 eurolla

Marraskuu: tehdä kauppaa 2500 eurolla

Joulukuu: tehdä kauppaa 3000 eurolla

Tammikuu: tehdä kauppaa 3500 eurolla

Helmikuu: tehdä kauppaa 4000 eurolla”

Tilannekatsaus

Heinäkuu: Tarkoituksena oli hoitaa kaikki käytännön asiat heinäkuun aikana, jotta elokuussa pääsen aloittamaan kunnolla myynnin ja homma rullaa. Tilanne tosiasiassa oli se, että jätin irtisanomisilmoituksen, mulle tarjottiin talousjohtajan paikkaa ja jäin miettimään, että uskallanko siirtyä kokopäiväiseksi bloggaajaksi vai otanko tuon tarjotun työn vastaan. Kuten tekstin alussa totesin, rehellisyys on mun tekoja ohjaava arvo ja koin, että en ole millään tavalla itselleni rehellinen, jos otan tarjotun työn vastaan. Siispä päätin pitäytyä päätöksessäni ja irtisanoutua.

Tämä luonnollisesti vaikutti siihen, että koko pakka meni tietyllä tavalla uusiksi ja mun oli pakko järjestellä henkilökohtaista elämää aika tavalla. En elätä itseäni vielä blogituloilla ja mulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhdessä start upissa osa-aikaisesti töitä, johon sitten päätin tarttua. Tuo uusi työ on kuitenkin tuonut myös uutta opettelemista, joten aikaa kului heinä-elokuussa rutkasti siihen, että pääsin hommassa kärryille. Tämä kaikki on tietysti siirtänyt sitä oleellisen tekemistä, eli blogiin liittyviä asioita, kuten markkinointia ja myyntiä.

Heinäkuussa päivitin DailyChicin sivuja. Olen päivittänyt mm. infosivun, jossa kerron itsestäni ja tietosivun potentiaalisile yhteistyökumppaneille. Tein lisäksi myyntimateriaalit kuntoon, jotta kaikki onnistuu mahdollisimman sujuvasti, kun potentiaalinen asiakas kiinnostuu.

Elokuu: Elokuu alkoi siinä mielessä kivasti, että oltiin sovittu jo alustavasti yksi yhteistyö blogiin. Käytiin keskustelu läpi ja huomattiin, että voitaisiinkin tehdä isompaa blogiyhteistyötä kuin pelkkä yksi yhteistyöartikkeli. Tämän yhteistyön arvo nousi n. 1000 euroon. Rahat eivät suoraan tililleni tupahda, mutta tuon arvoinen saamani hyöty on. Elokuun lopussa olin viikon lomalla ja lisäksi elokuusta DailyChicin sivut olivat tovin sekasin, koska yritin asentaa uutta teemaa. Tästä lähtien ulkoistan kaiken teknisen työn. Elokuun osalta olen tyytyväinen, tavoite oli 500 euroa, ja vaikka rahana en tuota summaa saanutkaan, saamani hyöty on suurehko.

Syyskuulle odotukset ovat kovat. Oikeastaan sen takia, että kaikki on henkilökohtaisessa elämässäni nyt erittäin hyvin. Nyt vaan etsimään sopivia yrityksiä ja ehdottamaan yhteistyötä. Lisäksi blogi ei ole enää ainoa projekti, joka mulla on, mutta tästä toisesta projektista kerron vasta, kun kaikki on siinä vaiheessa.

Onko sinulla syksyksi projekteja tms., jossa pääset haastamaan itseäsi? 

Suvi Saranki

DailyChic - Fashion & Lifestyle by Suvi Saranki on blogi, jonka ideana on tarjota vinkkejä ja neuvoja kauniiseen arkeen! Oman elämänsä Martha Stewartin intohimoina elämässä ovat yrittäjyys ja liiketoiminta, sijoittaminen, DIY, korkeat korkokengät, eläimet, muoti, kauneus, hyvä ruoka ja matkustus.

This article has 2 comments

 1. Minnea

  Kiva kuulla, että projektisi etenee! Tosi hyvä, että kerrot rehellisesti myös niistä asioista, jotka eivät menneet putkeen!

  Toivon sinulle ja blogillesi menestystä, ja että saavutat tavoitteesi 🙂

 2. Nina / Monta syytä rakastaa

  Vautsi, tää kuulostaa tosi mielenkiintoiselta projektilta. Taisin jonkun aikaisemman postauksesi lukea tähän asiaan liittyen ja kiinnostuin jo silloin aiheesta. 🙂 Olisi itsekin kiva tehdä blogillani myös rahaa.

  – Nina / Monta syytä rakastaa

  http://www.montasyytarakastaa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X